Domov arrow 2015 - Hotel Bellevue na Šmarjetni gori nad Kranjem
2015 - Hotel Bellevue na Šmarjetni gori nad Kranjem
FAMILY GATHERING 2015
 
23. srečanje Družine Notranje Svetlobe
Hotel Bellevue na Šmarjetni gori nad Kranjem
18. 8. +  19. do 23. avgusta 2015

KO SE ZAVEMO SVOJIH KORENIN
lahko poletimo do svojih sanj in jih začnemo uresničevati....

PROGRAM po DNEVIH in URAH – glej razpredelnico tukaj

Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_1.jpg

Breda Vesel je pred tremi leti, ko smo praznovali 20-letnico srečanj, zapisala v vabilu na srečanje: 
»Letos praznujemo 20 let srečanj Družine Notranje Svetlobe v Sloveniji. Vedno znova ustvarimo prisrčno vzdušje ene same velike družine. Za marsikoga je to prvi korak k miru in ravnovesju v sebi, s čimer nato vplivamo na svojo družino, okolico in celotno družbo. Izkusili bomo, kako skupina ljudi, zbranih z vseh vetrov, skupaj biva in ustvarja, razlikam navkljub. Tkali bomo nova prijateljstva in utrjevali stara. Rdeča nit srečanja se navezuje na vprašanje, kaj lahko posameznik stori zase in za svoje okolje v tem nemirnem času. Velike spremembe, ki smo jim priče, so za marsikoga velik izziv. Številni jim niso kos. Odlični predavatelji iz Slovenije in tujine nam bodo pomagali poiskati načine premoščanja ovir. Vse delavnice so izkustvene. Veliko bo sproščenosti, glasbe, plesa in smeha.«
 
slika001.jpg

Vedno nas je znala s pravimi besedami objeti in s smehom dvigniti razpoloženje. 22. Julija 2015 zjutraj je zapustila zemeljsko bivanje.

Dan pred pričetkom letošnjega 23. srečanja, 
v torek, 18.8.2015, bomo VEČER POSVETILI 
Bredi Vesel, duhovnemu učitelju  Paulu Solomonu, 
Thomasu Kellerju in Soozie Holbeche
 
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_3.jpg

Kdor začuti, se nam lahko pridruži na večernem druženju (19-22h) s pogovorom (Darinka, John), plesi v krogu, petjem (Branka in mi vsi) in meditacijo. Vstop prost.

PREDSTAVITEV DELAVNIC in PREDAVATELJEV

Letošnji program bodo soustvarjali:

John Christian, Albinca Pesek, Jožica Ramšak,
Karmen Plut in Peter Pavković Pero

Srečanje se bo pričelo v sredo, 19. 8. 2015 ob 10. uri. Od 9h do 10h se lahko registrirate...

PROGRAM po DNEVIH in URAH – glej razpredelnico TUKAJ

 
JOHN CHRISTIAN
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_4.jpg
John Christian je bil eden prvih učencev Paula Solomona, duhovnega učitelja in zdravilca, ki je v ZDA leta 1972 osnoval Družino Notranje Svetlobe. Njegov namen je bil širiti zavest o naši pravi naravi, ki je SVETLOBA. Okoli njega so se zbrali »Poslanci Luči« z vsega sveta in Paul jih je uril v duhovnih znanjih. John Christian kot duhovni učitelj že več kot dvajset let širi ta znanja po vsem svetu. Pridobil je bogate izkušnje na področju razvoja osebnosti in duhovne rasti. Je tudi odličen pevec in igralec, vedno bolj ga vabijo na filmska platna. Je živ primer zdravega duha v zdravem telesu. Vodi trekinge v Himalajo, južnoameriška pogorja, med Indijance Kogi in drugam.
Več o Johnu: www.johnchristianseminars.com

ZAVEST NOTRANJE SVETLOBE (INNER LIGHT CONSCIOUSNESS = ILC v nadaljevanju)

VODENA IZKUŠNJA v DUHOVNI EVOLUCIJI 
Kot mnogi prepoznavajo, se na planetu globalno dogaja veliko prebujenje zavesti. Ljudje si prizadevajo doseči večjo zavestno zavedanje znotraj sebe. Praktična orodja učenj in tehnik sistema ILC Zavesti Notranje Svetlobe so posebej oblikovana, da nas podprejo v kontinuiranem razvoju, ki se odvija na planetu.

Na svetu je veliko obilje duhovnih znanj in programov treninga, kar nam je vse dostopno. Mojstri, ki razumejo potovanje naših duš, pravijo: 
»Vedeti, pa ne narediti oz. uporabiti pomeni, da ne vemo nič.«  Pomembno je torej znanje uporabiti v praksi.
Obstajajo programi, ki nam pri tem pomagajo. 
Obstajajo programi, ki nam pomagajo premakniti se iz mentalnih in psiholoških konceptov v direktno izkušnjo Zavesti Notranje Svetlobe v našem vsakdanjem življenju.

ILC Zavest Notranje Svetlobe ni samo trening ali tečaj ali nabor orodij in tehnik, temveč je to stanje bivanja, ki ga imamo pravico izkusiti že z rojstvom na planetu. Za Mojstre je to cilj življenja! V antičnih misteričnih učenjih je nad vrati vhoda v tempelj iniciacij stal napis »Spoznaj samega sebe«. 
ILC ponuja vseobsegajoče in praktične pristope za doseganje samorealizacije.

Vsebina delavnic obsega naslednje teme:
Globoka sproščenost in notranji mir 
Odpreti 7 svetih pečatov do višje zavesti 
Povečana kreativnost moči možganov 
Povezava razuma, telesa in duha - integracija 
Seksualna energija in razsvetljenje 
Kako vzpostaviti delujoče odnose 
Razvijati zdrav ego in dober karakter 
Elementi komunikacije
 
 
JOŽICA RAMŠAK
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_5.jpg 
JUTRANJE VAJE ZA PREBUDITEV TELESA, dve večerni delavnici za OZAVEŠČANJE VZROKOV in povezovanje z energijami dobrega počutja, obilja in osebne rasti

JOŽICA bo ob jutrih od 7.15 do 8.30 vodila vaje za prebujanje, čutenje in krepitev telesa ter nam z vodeno meditacijo pomagala, da bomo nov dan začeli polni energije s srčno željo korenito spremeniti tisto, kar nas ovira na naši Poti.

Je pranoterapvtka in skalar pranoterapevtka, dela z Angeli in energijami narave. Je dolgoletna sodelavka na Postavitvah družine in učenka šole Clairvision. Obvlada Theta healing tehniko, radiestezijo, ureditev prostorov po vzhodno zahodnem sistemu in po Feng Shiu. Več kot štiri leta je vodila kontaktne oddaje na TV Golica.

Preteklost (težka preizkušnja z boleznijo) je bila njena odlična učiteljica; spoznala je, da mora na prvo mesto postaviti sebe, če želi ohraniti svoje zdravje in živeti svoj potencial. Danes se ukvarja z dejavnostjo »Z NARAVO IN LJUBEZNIJO DO ZDRAVJA« in vodi skupine na poti do zdravja in finančne neodvisnosti. Več informacij najdete na www.prerojen.si.

Sreda zvečer - delavnica »Raziskovanje ovir na Poti do svojih Korenin s pomočjo Višjega Jaza« 
Delali bomo v parih in iz prostora Višjega Jaza raziskovali, na katerih področjih imamo blokade, ki nas ovirajo na Poti do uspešnega življenja in dobrega počutja

Četrtek zvečerdelavnica Povezava naših Korenin z našo rodbino 
V četrtek zvečer bomo z enim od prostovoljcev iz skupine razreševali vzroke blokad, ki izvirajo iz njegove rodbine s področja sprejemanja obilja (denarja) ali/in zdravja,

Petek DAN V NARAVI
V petek se bomo povezovali  z naravo, s koreninami dreves, v svojih koreninah začutili njihovo moč in se preko debla in krošnje povezali z energijo Univerzuma oz. s podporo Sonca. 
Delali bomo v trojkah in spoznali: 
-         kako močne in razvejane so naše korenine (in jih okrepili), 
-         kako stabilno je naše deblo, 
-         kako mogočna je naša krošnja in 
-         kakšni plodovi (naši potenciali) so na tej krošnji.

Vse tri delavnice so izkustvene in se bodo odvijale s polja ljubezni in spoštovanja.

Z zaključno meditacijo v nedeljo se bomo zahvalili za vsa spoznanja in spremembe, ki jih bomo deležni skozi srečanje.

 
ALBINCA PESEK
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_6a.jpg 
BACHOVI CVETNI PLESI IN PLESI ZA NARAVO

Dr. Albinca Pesek je izredna predavateljica didaktike glasbe na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Vzporedno z glasbeno-pedagoško dejavnostjo se ukvarja s plesi v krogu, predvsem z Bachovimi cvetnimi plesi, ki pozitivno preobražajo negativna čustvena stanja in vzpostavljajo ravnovesje med telesom, umom in duhom. Izpopolnjevala se je pri Martine Winnington na Irskem, kjer je zaključila enoletno izobraževane. Plesne delavnice vodi že sedem let tako doma kot tudi v tujini (Hrvaška, Indija, Kitajska, Francija, Grčija ... ). Ukvarja se tudi z zvočno terapijo, kamor vključuje gonge, himalajske posode, šamanske bobne in druga holistična glasbila. V zadnjem letu je zaključila študij terapije s himalajskimi posodami pri Petru Hessu.
 
 
KARMEN PLUT
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_7.jpg 
BIODANZA

Karmen Plut se z biodanzo ukvarja 10 let. Obiskovala je šolo biodanze v Sloveniji, tedenske in vikend delavnice doma in v tujini  ter se še dodatno izobraževala. Trenutno dela specializacijo na dveh področjih biodanze: biodanza za otroke in biodanza in štirje elementi. 
Zadnji dve leti vodi skupino biodanze  v Ljubljani v Parinama centru.
Biodanza vpliva na človeško bitje na celovit način – na celični, imunski, neuroendokrini in hormonski ravni. Vpliva na ZDRAVO JEDRO v človeku in spodbuja vse, kar podpira življenje. 
Biodanza temelji na doživljanju, ki vključuje ples, glasbo in medsebojna srečanja v skupini. Biodanza je sistem človekove integracije, organske prenove, prevzgoje na področju čustvene odzivnosti in ponovna priučitev izvornih funkcij življenja.
Integracija človeka je proces razvoja genetskih potencialov v času njegovega življenja. Bolj ko nam uspe izraziti te potenciale , bolj se počutimo celovite in povezane s polnostjo življenja.  
Človekova integracija obsega: 
-          Integracija samega sebe 
-          Integracija z drugimi, s človeško skupnostjo 
-          Integracija z naravo, vesoljem 
Organska prenova vzpodbuja uravnavanje notranjega ravnovesja, ki je osnova zdravja in vitalnosti. Čustvena prevzgoja se nanaša na sposobnost, da izrazimo sebe in svoja čustva. Ponovna priučitev izvornih funkcij življenja na s povezuje z našimi prirojenimi dražljaji, instinkti, katerih cilj je varovanje in ohranjanje življenja.
 
 
PETER PAVKOVIČ PERO
Srecanje-Notranja-Svetloba-Druzina_8.jpg 
NOTRANJI MIR v VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

Pogledali bomo, kaj je Notranji mir in kako do njega in kako ga ohranjati v vsakdanjem življenju.

PRIPOROČLJIVA OPREMA za program:
Za jutranje vaje boste potrebovali ležalno blazino (armafleks), tanko odejo in manjšo blazino za lažje sedenje. 
Za hojo v naravi potrebujete udobne čevlje, za plese v krogu pa krilo ali obleko….
 
 
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
 
CENA
 
za CELOTNI PROGRAM …5 dni, sreda-nedelja= 160 eur za 4 x polpenzion  (4x35eur) = 140 eurov na osebo + tur.taksa 1,15eur/dan za bivanje v dvoposteljni sobi. 
Za enoposteljno sobo doplačate.
WIFI internet. 
Zajtrk je samopostrežen, večerjo nam bodo postregli. Imamo možnost dveh menijev, eden od teh je vegetarijanski. (Možno, da bo tudi večerja samopostrežna). 
Cena Celotnega PROGRAMA 
- za starejše od 70 let: prostovoljni prispevki
- za družine 10 % popusta 
- za študente in upokojence 50 % popusta
Cena posameznega dela PROGRAMA
- enodnevnega programa je 50 eur
- posamične dopoldanske delavnice je 35 eur
- popoldanskega in večernega predavanja je 15 eur
- KONCERT 21.8.2015 petek zvečer – za neudeležence celotnega programa je priporočeni prispevek 10eur
 
 
INFORMACIJE in PRIJAVE na program in hotel s klicem na: 
PRIJAVE sprejemamo najkasneje do 10. 8. 2015 
oz. do zapolnitve prostih mest na:
040 24 19 29 Vesna
041 39 29 59 Miran
041 26 92 13 Pero (12-20h)
Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. 
Več informacij o Hotelu Bellevue: 

Odprto srce in živega duha Vam želi
ORGANIZACIJSKI ODBOR

Vesna, Iztok, Pero, Miran