banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow policijska kronika arrow Policisti petkrat posredovali v gorah
Policisti petkrat posredovali v gorah E-pošta
ponedeljek, 13. julij 2015
policija_gorsko_resevanje2.jpgMinuli konec tedna se je na Gorenjskem po podatkih Operativno-komunikacijskega centra zgodilo dvajset prometnih nesreč. V eni je bil udeleženec telesno poškodovan, v ostalih pa je nastala samo materialna škoda. Policisti so zaradi hujših prekrškov zasegli tudi osebni avtomobil in moped. Zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru so 18-krat posredovali na javnem kraju in 9-krat v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa so obravnavali sume tatvine, vloma, poškodovanja tuje stvari, goljufije, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

V petek se je v Kranju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kolesa z motorjem in voznik osebnega avtomobila. »Do nesreče je prišlo, ker 35-letni voznik osebnega avtomobila v križišču, pri zavijanju levo, ni upošteval prednosti voznika kolesa z motorjem. Pri tem je prišlo do trčenja, voznik kolesa z motorjem pa je bil v nesreči huje telesno poškodovan,« so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski policisti so petkrat posredovali tudi v gorah, in sicer zaradi zdrsa planincev, njihove onemoglosti in plezanja nad zmožnostmi. Med drugim so obravnavali dehidracijo dveh oseb, telesne poškodbe, v enem primeru pa žal smrt. (A. K., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates