banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Začenja se Kranfest s 33. Kranjsko nočjo
Začenja se Kranfest s 33. Kranjsko nočjo E-pošta
četrtek, 23. julij 2015
Ta konec tedna bodo ulice Kranja gostile najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno 33. Kranjsko nočjo. Z mozaikom glasbenih, športnih dogodkov, gledaliških predstav in animacijskega programa za obiskovalce vseh generacij se kranjski festival tudi letos postavlja ob bok največjim tovrstnim prireditvam v Sloveniji.

Kranj_Kranjska_noc_2015.jpgLetos bodo za dogajanje na največjem prizorišču na Slovenskem trgu poskrbeli nastopi priznanih glasbenikov, kot so Šank rock, Tabu, Crvena jabuka, Maraaya, Pop design in še mnogi drugi. Na Glavnem trgu bo program namenjen ljubiteljem narodnozabavne, zabavne in dalmatinske glasbe, pred Prešernovim gledališčem pa bodo obiskovalci lahko uživali ob ognjenih spektaklih.

Plečnikovo stopnišče bo poskrbelo za obilo smeha na standup večerih. Na Pungartu bo tudi letos potekal izjemno priljubljen in obiskan otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom, tokrat tudi v prenovljenem otroškem stolpu na Pungartu. Sobotno dopoldne bo v znamenju Kranjskega semnja in Kranjske kuhinje ter nastopom Pihalnega orkestra Mestne občine Kranj.

Od danes bodo v okviru Kranfesta gostili najboljše odbojkarje na mivki, med katerimi bodo dobili državnega prvaka v ženski in moški kategoriji. (A. K., foto: Zavod za turizem Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates