banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Žirovnica arrow Srečanje gorenjskih upokojencev na Breznici
Srečanje gorenjskih upokojencev na Breznici E-pošta
petek, 05. september 2008
zirovnica_srecanjeupokojencev3.jpg
Društvo upokojencev Jesenice je v četrtek na Breznici pri Žirovnici pripravilo tradicionalno srečanje upokojencev iz celotne Gorenjske. Dogodka so se udeležili vsi gorenjski župani, minister za obrambo Karl Erjavec ter predsednik države Danilo Türk. Slednji se je upokojencem v govoru zahvalil za razvoj Slovenije, za katerega je zaslužna zdajšnja generacija upokojencev.

"Stanje upokojencev je takšno, da bi se dalo še kaj izboljšati. To je generacija, ki je ustvarila bogastvo te države in ki zasluži, da se jo tretira čim boljše," je ekskluzivno za GTV povedal predsednik Türk in dodal, "tukaj so bila narejena nekatera izboljšanja, ampak je še marsikaj za postoriti."

Društvo upokojencev Jesenice v tem letu praznuje kar 60-letnico obstoja, vodi pa ga nekdanji jeseniški župan Boris J. Bregant. "Zanimivo je, da je bilo Društvo upokojencev Slovenije, ki naj bi imelo podružnice, ustanovljeno 15. marca 1948. Že 8. avgusta pa je k slovenskemu društvu kot redni član pristopilo jeseniško društvo," je pojasnil Bregant.

zirovnica_srecanjeupokojencev4.jpgzirovnica_srecanjeupokojencev1.jpgzirovnica_srecanjeupokojencev2.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeseniško društvo ne spada samo med najstarejše, ampak tudi med aktivnejše člane Društva upokojencev Slovenije.
(I. K./A. Z., foto: Štefan Svete, GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates