banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 10. maj 2009 (181. oddaja)
V sedmih dneh, 10. maj 2009 (181. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. maj 2009

Kranjski mestni svet se je v sredo popoldne sestal na izredni seji, ki je bila prvotno namenjena samo obravnavi predloga strategije trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj do leta 2023. Svetniki pa so izredno sejo preoblikovali v redno in na dnevni red uvrstili tudi svoje pobude in vprašanja.

Strategija trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj je, kot rečeno, razdeljena v triade. Če sodimo po odzivih občanov, ki so svoja mnenja poslali na občino, so s strategijo večinoma zadovoljni. Kljub temu imajo nekateri svetniki pomisleke, spet drugi pa so nad strategijo navdušeni.

Vpis otrok v vrtce radovljiške občine za prihodnje šolsko leto močno presega število prostih mest. Teh je bilo na voljo 141, vpisanih otrok pa je kar 264. Kljub temu bodo v vrtcih z ureditvijo dodatnih oddelkov uspeli zagotoviti sprejem vseh otrok iz radovljiške občine.

Selimo se na Jesenice, kjer se soočajo z vse večjo brezposelnostjo. Tamkajšnji občinski svetniki so se na nedavni redni seji seznanili s finančnimi ukrepi občine v zvezi s problematiko odpuščanja delavcev.

Območno združenje Rdečega Križa Kranj je hrano, ki so jo na nedavni solidarnostni akciji prejeli s strani občanov kot plačilo za ogled kranjskih rovov, že razdelilo v pakete. Hrano so prejele številne socialno ogrožene družine.

Na Regionalni razvojni agenciji Gorenjske so v četrtek dopoldne predstavili projekt Sonaravni razvoj turizma na Gorenjskem. Kot ugotavlja vodja projektne skupine Marjeta Jeraj, imamo Gorenjci veliko zanimivih turističnih točk, ki pa žal še niso med seboj projektno povezane.

V Kranju že nekaj časa v okviru ljubljanskega društva Sožitje deluje Društvo otrok z Downovim sindromom. Njihovi starši so nam zaupali, da so lahko tudi otroci z Downovim sindromom izjemno uspešni. Na poti do uspeha pa potrebujejo tudi veliko učnih pripomočkov, ki so žal izjemno dragi.

V Kulturnem centru Creinativa v Kranju so v  torek zvečer odprli fotografsko razstavo z naslovom Telo v slovenski fotografiji. Pri pripravi razstave so sodelovali fotografi Matjaž Prešern, Maja Šivec, Lado Jakša, Boštjan Gunčar, Igor Pustovrh in Franc Vozelj. Odprtju je sledila okrogla miza, ki sta jo vodila mag. Klavdij Tutta in Milan Nardin.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates