banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 3. maj 2009 (180. oddaja)
V sedmih dneh, 3. maj 2009 (180. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. maj 2009

V Domu krajanov v Šenčurju je prejšnji petek potekala slavnostna akademija ob občinskem prazniku. Župan Miro Kozelj je v svojem nagovoru občane spomnil na njihovega zavetnika, svetega Jurija. Priljubljeni znanilec pomladi ljudem oznanja novo življenje in rast, veliko rast in razvoj pa v zadnjih 15 letih po županovih besedah doživlja tudi občina Šenčur.

V Sloveniji smo v ponedeljek praznovali dan upora proti okupatorju. Praznik je bil nekoč znan kot dan Osvobodilne fronte, kot dan upora pa ga obeležujemo od leta 1992. V dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah so prejšnji konec tedna v spomin na narodnoosvobodilni boj gostili praznični nastop pevskega zbora Carmina Slovenica s pomenljivim naslovom Na juriš.

Staršem, ki imajo otroke vključene v programe vzgoje in izobraževanja pri Kranjskih vrtcih, se obeta podražitev mesečnih stroškov. Kot poudarjajo na občini, je dvig cen vrtčevskih programov nujen, saj bi bile v nasprotnem primeru ogrožene nekatere druge občinske investicije.

Radovljiški občinski svetniki so se na aprilski redni seji med drugim seznanili z delom zavodov v občini, potrdili pa so tudi letne nagrade direktorjem javnih institucij. Župan Stušek pravi, da je z njihovim delom zadovoljen.

V Gorjah, zadnji večji vasi pod Triglavom, so prejšnji konec tedna pripravili tradicionalni, že 18. Jurjev semenj s spremljajočim kulturnim programom in prodajo na stojnicah. V Gorjanskem domu so pripravili tudi razstavo izdelkov rokodelskih spretnosti, ki so si jo številni obiskovalci z veseljem ogledali.

V galeriji Avla Občine Radovljica so minuli konec tedna slavnostno odprli razstavo akademske slikarke Brigite Požegar Mulej z naslovom Pogledi z roba, pogledi na Radovljico in Bled. V kulturnem programu je s prebiranjem poezije sodelovala dramska igralka Alenka Bole Vrabec.

Kolesarsko društvo Šenčur je minuli ponedeljek v okviru praznovanja občinskega praznika organiziralo 11. kolesarsko dirko za Veliko nagrado Šenčurja. Tradicionalna dirka po šenčurskih ulicah je znana kot prva dirka v koledarju Kolesarske zveze Slovenije, vsako leto pa se je udeleži več ekip.

Fundacija Vincenca Drakslerja in Mestna občina Kranj bosta na Brdu pri Kranju priredili že 9. županov tek. Po lanski izjemi, ko so prireditev zaradi slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije pripravili šele v septembru, bodo letošnji tek znova organizirali v maju. Priprave na prireditev, ki bo 15. maja, so že v polnem teku.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates