banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow mestna občina Ljubljana arrow Delnice Zavarovalnice Triglav na Ljubljanski borzi
Delnice Zavarovalnice Triglav na Ljubljanski borzi E-pošta
ponedeljek, 08. september 2008
zavarovalnica_triglav1.jpg
Danes so javnosti predstavili delnico Zavarovalnice Triglav, s katero bodo jutri začeli trgovati v Standardni kotaciji Ljubljanske borze. Predsednik uprave Ljubljanske borze dr. Marko Simoneti je ob tej priložnosti na novinarski konferenci predsedniku uprave Zavarovalnice Triglav mag. Andreju Kociču izročil Listino o uvrstitvi v Standardno kotacijo.
 
»Za Ljubljansko borzo je to pomemben dogodek, saj bo delnica Zavarovalnice Triglav prispevala k boljši ponudbi kakovostnih vrednostnih papirjev na borzi. Povečala se bo tudi reprezentativnost in pomembnost organiziranega trga kapitala za delovanje slovenskega gospodarstva. Zavarovalnica Triglav se je z vstopom na borzni trg zavezala tudi k spoštovanju visokih standardov poročanja, ki veljajo za javne delniške družbe, poslovanje zavarovalnice pa bo odslej podvrženo tudi neposredni presoji domačih in tujih udeležencev kapitalskega trga. Glede na veliko število vlagateljev v lastništvu Zavarovalnice Triglav pričakujemo, da bo delnica med najbolj prometnimi na borzi«, je ob tem povedal dr. Marko Simoneti.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav mag. Andrej Kocič pa je ob tem poudaril: »Začetek kotacije na Ljubljanski borzi za nas pomeni zvišanje ugleda družbe, tako doma kot v tujini, relativno znižanje stroškov kapitala in povečanje prepoznavnosti na kapitalskih trgih. Prepričan pa sem tudi, da bo uvrstitev delnic na organizirani trg imela pozitivne učinke tako za obstoječe imetnike njenih delnic kot tudi za bodoče delničarje, saj se bo povečala transparentnost trgovanja z delnicami Zavarovalnice Triglav, omogočena bo lažja povezljivost ponudbe s povpraševanjem po delnicah, posredno pa bo zagotovljen bolj enakovreden položaj manj poučenih in dobro poučenih vlagateljev." (B. D., foto: Zavarovalnica Triglav)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates