banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 31. maj 2009 (184. oddaja)
V sedmih dneh, 31. maj 2009 (184. oddaja) E-pošta
nedelja, 31. maj 2009

V prostorih Mestne občine Kranj je v sredo dopoldne za zaprtimi vrati potekala redna seja Konzorcija Cero. Kljub temu, da so že nekaj let znani dokončni roki, ki jih je Evropska unija postavila za zaprtje večine dosedanjih odlagališč odpadkov, na Gorenjskem še danes ni znano, kam bomo v prihodnje vozili svoje odpadke.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je sredi tedna potekala 26. redna seja mestnega sveta. Svetniki so v okviru obširnega dnevnega reda med drugim sprejeli tudi odlok o podražitvi komunalnih prispevkov v občini.

Predstavniki Kranjskih vrtcev in Mestne občine Kranj so na sredini novinarski konferenci predstavili načrt sprejemanja otrok v vzgojno varstvene programe v prihodnjem šolskem letu. Vodstvu občine je, kot trenutno kaže, uspelo zagotoviti dovolj dodatnih prostorov, da bodo lahko v vrtce sprejeli vse otroke iz mestne občine Kranj.

Krajanom Lesc se v prihodnosti obeta nova okolju prijazna stanovanjska soseska, ki pa bo svoje rojstvo zaradi nasprotovanja tamkajšnje krajevne skupnosti dočakala z zamudo. Kljub temu na Občini Radovljica upajo, da bodo svetniki na eni od prihodnjih rednih sej podprli predlog o novi soseski.

Gorenjsko prestolnico je prejšnjo soboto obiskal avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju Swami Maheshwarananda. Z njim je prispelo v Kranj tudi več kot 1.500 turistov, ki sledijo romarjevemu nauku. Njegovo visokost je sprejel župan Mestne občine Kranj Damijan Perne.

Tehniški šolski center Kranj v teh dneh gosti dijake Tehnične šole iz Užic v Srbiji. Gre za pomembno mednarodno sodelovanje, ki bo, kot kaže, vplivalo tudi na poglobitev odnosov med užiško in kranjsko občino. Če bo treba, bosta občini podpisali tudi dogovor o pobratenju.

Stadion Stanka Mlakarja v Kranju je v torek gostil dobrodelno športno prireditev, na kateri so zbirali denar za nakup posebnega kombiniranega vozila za dijaka Ekonomske gimnazije in srednje šole iz Radovljice, Darka Đurića. V nogometnem dvoboju so se pomerili ministri, medijske osebnosti, pa tudi »blondinke«.

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates