banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 14. junij 2009 (186. oddaja)
V sedmih dneh, 14. junij 2009 (186. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. junij 2009

Osrednjo pozornost javnosti so v preteklih dneh nedvomno pritegnile nedeljske volitve poslancev v Evropski parlament. Volilna udeležba v Sloveniji je bila po zadnjih neuradnih podatkih 27,83-odstotna, na Gorenjskem oz. v volilni enoti Kranj pa nekolika višja, 29,88-odstotna.

V Galeriji Dali v Kranju je v ponedeljek zvečer potekal tretji poslanski večer z naslovom Ali Kranjčanom res tečejo smeti po grlu. Na omizju so sodelovali predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, gorenjski poslanci, župani, podžupani in zainteresirani občani.

Na izjavo predstavnice ministrstva za okolje Bernarde Podlipnik, da smo Gorenjci skupaj s Primorci edini, ki še nismo rešili problema z odpadki, so se takoj odzvali nekateri gorenjski župani.

V Kranjski Gori je v sredo popoldne potekala redna seja tamkajšnjega občinskega sveta. Ena od odmevnejših točk je bila tudi obravnava predloga o odlaganju odpadkov iz občin Kranj, Šenčur, Naklo, Jezersko, Preddvor in Cerklje na odlagališče nenevarnih odpadkov Mala Mežakla, katerega solastnica je tudi kranjskogorska občina.

Župan Mestne občine Kranj Damijan Perne je sredi iztekajočega se tedna sprejel učence kranjskih osnovnih šol, ki so bili odlični skozi vseh devet let izobraževanja. Večina kranjskih odličnjakov že ve, na kateri srednji šoli ali gimnaziji bo nadaljevala svoje izobraževanje. Celo več, mnogi od njih so že odločeni, s čim se bodo poklicno ukvarjali v življenju.
 
V Šenčurju so prejšnji konec tedna praznovali krompirjev praznik. Več tisoč obiskovalcev iz vse Slovenije je lahko okusilo številne krompirjeve jedi.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates