banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Kranj gostil mlade iz pobratenega mesta La Ciotat
Kranj gostil mlade iz pobratenega mesta La Ciotat E-pošta
torek, 26. julij 2016
»Slovenija je država, kjer obstaja tveganje za trgovanje s človeškimi organi. Slovenija je država na Balkanu, ki je doživela hudo vojno, čigar posledice so vidne še danes. V Sloveniji za gotovinsko poslovanje uporabljajo lastno valuto.« Vse to so besede otrok in mladostnikov, preden obiščejo Slovenijo.

In kaj pravijo, ko jo zapustijo? »V Sloveniji sem videl največ zelenih odtenkov v naravi v svojem življenju. Slovenija je najbolj čista država na svetu. Slovenija je magična. Ko bi tudi mi imeli tako knjižnico, kot je ta v Kranju.
«

Kranj_mladi_La_Ciotat_2016.jpg




















Mestna občina Kranj je v sklopu mednarodnega sodelovanja gostila otroke in mladostnike iz pobratenega mesta La Ciotat, ki so spoznavali gorenjsko prestolnico in okolico. V sklopu obiska so si ogledali turistične znamenitosti mesta, kot so rovi pod starim Kranjem, park Brdo, staro mestno jedro, knjižnico, nad katero so bili še posebej navdušeni ...

Mlade je sprejel tudi podžupan Boris Vehovec, ki jim je podrobno predstavil dozdajšnje sodelovanje s francoskim mestom in tudi sam Kranj. Francozi so si ogledali tudi park La Ciotat in v času evropskega nogometnega prvenstva navijali za svojo reprezentanco, ki jo dosegla odlično drugo mesto. (I. K., foto: Mestna občina Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates