banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Evropska sredstva za oživitev črnih točk Kranja
Evropska sredstva za oživitev črnih točk Kranja E-pošta
sreda, 10. september 2008
kranj_mok_bostjan_cotic.jpg
Mestna občina Kranj je bila uspešna pri pridobivanju sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sredstva bodo prejeli v okviru projekta Cobramen, s katerim načrtujejo oživitev degradiranega prostora v mestu oz. črnih točk, kot so jih poimenovali v kranjski občini.

"Glavni cilj je predvsem to, da se neka zemljišča, ki so že bila zazidana in so sedaj zapuščena ali neizkoriščena, namenijo nekim novim dejavnostim - da se ta zemljišča prenovijo v neka kvalitetna območja," je za GTV pojasnil vodja Oddelka za okolje in prostor Mestne občine Kranj Boštjan Cotić (na sliki).

"V končni fazi je glavni cilj, da se obstoječa zemljišča ponovno uporabijo in da se porabi manj zemljišč, ki so sedaj še gozd ali njive," je še povedal Cotić.

kranj_zelezniska_postaja_kranj.jpgkranj_stadion.jpgkranj_industrija_bombaznih_izdelkov.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Na mestni občini še ne vedo, katera območja bodo vključili v projekt, saj trenutno še čakajo na rezultate raziskovalne naloge. Po neuradnih podatkih pa naj bi bile glavne črne točke v Kranju, ki bodo najprej deležne evropskih sredstev, stara železniška postaja, dotrajan stadion in območje nekdanje tekstilne tovarne IBI.

(I. K., foto: Štefan Svete, GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates