banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Šenčur arrow 4. kolonija umetniške keramike V-OGLJE 2009
4. kolonija umetniške keramike V-OGLJE 2009 E-pošta
ponedeljek, 29. junij 2009
V Vogljah v občini Šenčur bo od 4. do 18. julija potekala 4. mednarodna kolonija umetniške keramike V-OGLJE 2009, ki se je letos udeležuje 12 ustvarjalcev iz Češke, Danske, Japonske, Nemčije, Srbije, Turčije, Velike Britanije in Slovenije.
 
sencur_voglje2009.jpg»Mednarodna kolonija umetniške keramike postaja tradicionalna. Prispeva k prepoznavanju in uveljavljanju keramike kot umetniške zvrsti v slovenskem kulturnem prostoru, dopolnjuje stalno zbirko umetniške keramike v Muzeju občine Šenčur, hkrati pa krepi stike in sodelovanja z uglednimi umetniki in profesorji s področja keramike,« nam je povedala organizatorka Barba Štembergar Zupan.
 
Posebnost letošnje kolonije umetniške keramike je, da bo lahko vsak umetnik izdelal po eno manjše delo v bronu pod mentorstvom Boruta Kamška iz podjetja Livartis. Udeleženci bodo ustvarjali v lončarskem ateljeju na Krožni poti 11 v Vogljah, ki bo odprt tudi za obiskovalce. Zagotovo bo zanimivo, saj bo npr. danski umetnik gradil skulpturo iz cele tone gline.

V nedeljo, 5. julija, ob 19. uri bodo v Muzeju občine Šenčur predstavili udeležence kolonije in odprli razstavo keramika Ahmeta Cuneyta Era iz Turčije, druženje pa bodo nadaljevali s predstavitvami ustvarjalke Sally Arnup  iz Velike Britanije. V ponedeljek, 6. julija, ob 19. uri se bodo s svojimi umetninami predstavili Hayashi Kaku iz Japonske, Dragan Milošević iz Srbije in Tomaš Proll iz Češke, v torek, 7. julija, pa Katinka Dietz iz Nemčije, Joergen Hansen iz Danske ter naši umetniki Alenka Vidrgar, Barba in Niko Štembergar Zupan. V soboto, 11. julija, ob 17. uri bo na vrtu lončarskega ateljeja v Vogljah družabno popoldne z golažem iz kotla, ob 20. uri pa bo sledila predstavitev keramike Jaroslava Hrustalenka. (A. Z., foto: V-OGLJE 2008)
 
Oglejte si prispevek o razstavi izdelkov, ki so jih ustvarili udeleženci lanskoletne umetniške kolonije v Vogljah.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates