banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Tržič arrow Predvolilno vrenje v Tržiču
Predvolilno vrenje v Tržiču E-pošta
petek, 12. september 2008
trzic_nk-rupar_sajovic1.jpgV Tržiču ponovno vre. Nekdanji tržiški župan Pavel Rupar je včeraj dopoldne sklical novinarsko konferenco, na kateri je predstavil svoje mnenje o delovanju trenutnega občinskega vodstva in izpostavil domnevne nepravilnosti.  Rupar je župana Sajovica označil za lažnivca in da se hvali s tujim perjem. V oči ga je še posebej zbodla zgibanka, ki jo je v minulih dneh izdalo vodstvo občine in jo razposlalo po tržiških gospodinjstvih.
 
Pavel Rupar je za GTV pojasnil, da je z novinarsko konferenco želeli opozoriti "na laži, ki jih je dovolj. Tudi objava v teh zloženkah, ki so jih izdali tik pred državnozborskimi volitvami, ne govori resnice. Mi moramo povedati, kaj je kdo delal, da se ne bi kdo kitil s tujim perjem." Rupar bo vse sume o nepravilnostih predal pristojnim organom, da bodo, kot pravi, prišli zadevi do dna. Sicer pa so v Tržiču že sklicali izredno sejo, ki se bo začela prihodnji petek, ob 19. uri – le pet ur pred začetkom sobotnega predvolilnega molka.

trzic_nk-rupar_sajovic2.jpgtrzic_nk-rupar_sajovic4.jpgtrzic_nk-rupar_sajovic3.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svojo novinarsko konferenco je včeraj sklical tudi tržiški župan mag. Borut Sajovic, ki je z dokaznim gradivom zavrnil vse Ruparjeve očitke. Občina Tržič naj bi zgibanko izdala, ker je bila to dolžna storiti po pogodbi, ki jo veže na prejemanje evropskih sredstev. V nasprotnem primeru bi morali del razpoložljivih sredstev zamrzniti.

"Na očitke lahko odgovarjamo s kvalitetnim delom in razvojem. Za razliko od mojega predhodnika bom jaz sklical izredno sejo, kjer bomo seveda predstavili dejstva in dokumente - ravno nasprotno, kot skušajo nekateri predstaviti v tem predvolilnem času," nam je še povedal Sajovic.(Igor Kalabič, foto: Štefan Svete, GTV)
 
< Nazaj
Free Joomla Templates