banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow Zanimivosti arrow 19. festival etno glasbe Okarina na Bledu
19. festival etno glasbe Okarina na Bledu E-pošta
torek, 04. avgust 2009
bled_okarina_etno_festival1.jpg
V Zdraviliškem parku na Bledu od 1. do 9. avgusta letos poteka že 19. Okarina etno festival. Začetki festivala segajo v leto 1991, ko so se na Bledu predstavile tri skupine iz Slovenije in Češke. Dve leti kasneje je festival obiskal tudi nekatere druge slovenske kraje, a se je kmalu vrnil na Bled.

"Festivalska ponudba je vsako leto bogatejša – ne kvantitativno, temveč kakovostno. Na sporedu je resda manj koncertov kot nekoč, a je ta dragocena parada preteklosti prava poslastica za tiste številne obiskovalce, ki znajo ceniti glasbene poslastice," so zapisali na spletni strani organizatorja festivala, Zavoda za kulturo Bled.

bled_okarina_etno_festival2.jpgMinulo soboto so v Zdraviliškem parku na Bledu nastopili člani legendarne kubanske glasbene zasedbe Orquestra Revé ter slovenska vokalno-instrumentalna skupina Šavrinski godci, v nedeljo pa sta se obiskovalcem festivala predstavili mešana skupina Sedef Sedef iz Slovenije in BiH ter duet Cesare Chiacchiaretta & Gianpaolo Bandini iz Italije.

V četrtek, 6. avgusta, ob 20.30 lahko v omenjenem parku prisluhnete skupini Le Vent du Nord iz Kanade (na fotografiji), v petek pa afriškemu glasbeniku Amadouju Diarri iz Burkine Faso in skupini Wolfstone iz Škotske. Nikakor ne gre prezreti tudi sobotnega nastopa dua Branislav Ostojić iz Istre ter kantavtorke Eileen Rose iz ZDA.
 
Letošnji Okarina etno festival se bo zaključil v nedeljo, 9. avgusta, s koncertom zasedbe Orquestra do Fuba iz Brazilije, ki navdušuje s svojo energijo, svežino in prepričljivostjo. (S. G., foto: Zavod za kulturo Bled)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates