banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Rdeči križ Kranj bo razdelil šolske potrebščine in hrano
Rdeči križ Kranj bo razdelil šolske potrebščine in hrano E-pošta
sreda, 16. avgust 2017
Območno združenje Rdečega križa Kranj bo v prihodnjih dneh med upravičence socialne pomoči razdelilo šolske potrebščine za vse razrede osnovnih šol. Sredstva so zbrali iz naslova donacij, razpisa FIHO in lastnih sredstev. "Skupno bomo razdelili 310 kompletov za posamezni razred, največ – 41 je uporabnikov za četrti razred. Našim upravičencem za prvi in drugi razred bomo predali tudi pripravne nahrbtnike, s katerimi jim bo olajšano nošenje šolskih potrebščin," je povedal Marjan Potrata, sekretar Rdečega križa Kranj. Na združenju so za nakup letošnjih potrebščin namenili 4.000 evrov, razdeljevanje pa bo potekalo od 17. avgusta naprej.

"Razdelili bomo tudi 522 prehrambnih paketov, kar pomeni približno 4.200 kg hrane in 1.560 kg pralnega praška. Paket vsebuje olje, riž, sladkor, kis, marmelado, mesni narezek, pašteto, sardine, kekse, vitaminski napitek, fižol, polento, golaž, pelate in grah," je še pojasnil Potrata.

Skladišče s humanitarno pomočjo Rdečega križa na Gregorčičevi 10 v Kranju je odprto vsak ponedeljek od 14.30 do 16.30 in vsako sredo od 9.00 do 12.00. V tem času zbirajo tudi lepo ohranjena oblačila in obutev, ki jih ne potrebujete več in bi jih radi podarili drugim. Vsem darovalcem se iskreno zahvaljujejo. (J. V., foto: ARHIV GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates