banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 30. avgust 2009 (192. oddaja)
V sedmih dneh, 30. avgust 2009 (192. oddaja) E-pošta
nedelja, 30. avgust 2009

V občini Naklo se lahko že nekaj tednov pohvalijo s centrom za ločeno zbiranje koristnih odpadkov. Novi objekt se nahaja v industrijski coni v Naklem in je že naletel na dober odziv med občani.

Mestna občina Kranj je po dolgih letih dobila enoten sistem parkiranja. Podobne sisteme že več let poznajo v primerljivih občinah po vsej Sloveniji, največja novost za kranjske uporabnike pa so parkirne kartice.

V Šenčurju so prepričani, da so Voglje po zadnjih investicijah postale najlepša vas na Gorenjskem. Naložbe občine Šenčur, vredne nekaj več kot milijon evrov, so bile sofinancirane s strani Evropske unije.

Minulo sredo se je na prvi redni seji po poletnih počitnicah, sicer pa na petnajsti v tem mandatu sestal Občinski svet Občine Cerklje na Gorenjskem. Svetniki so se med drugim seznanili z realizacijo proračuna v prvem letošnjem polletju.

Na Gorenjskem je trenutno registriranih nekaj več kot 1.500 odvisnikov od prepovedanih drog. V Kranju jih je vse manj, na Jesenicah, v Radovljici in Škofji Loki pa število tovrstnih odvisnikov v zadnjem času opazno raste.

V torek se bo začelo novo šolsko leto, svoja vrata bodo znova odprle vse osnovne in srednje šole v regiji. Na ta, za več tisoč učencev in dijakov pomemben dogodek, so se dobro pripravili tudi na Mestni občini Kranj, saj so poskrbeli za številne investicije na posameznih šolah.

Na Blejski Dobravi pri Jesenicah je bilo prejšnjo soboto precej slavnostno. Ob praznovanju krajevnega praznika so uradno zaključili humanitarno akcijo, ki je potekala že od zime. Sokrajanu Miranu Zalokarju so predali invalidsko dvigalo, s katerim so mu nekoliko olajšali vsakodnevno življenje.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates