banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 6. september 2009 (193. oddaja)
V sedmih dneh, 6. september 2009 (193. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. september 2009

Minuli torek se je v vseh osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji začelo novo šolsko leto. V šolske klopi je sedlo 160.000 osnovnošolcev in 86.500 dijakov. Naša ekipa je na prvi šolski dan obiskala osnovno šolo v Stražišču pri Kranju.

Da so osnovnošolci in srednješolci v torek varno prišli v šole, so poskrbeli številni gorenjski policisti. Skupaj s sodelavci Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so v teh dneh voznike še dodatno opozarjali, da je cestah znova veliko otrok in mladih.

Krajani Zlatega polja so se v začetku iztekajočega se tedna upravičeno veselili odprtja prenovljenega cestnega odseka Gosposvetske ulice v Kranju. Investicija je bila vredna nekaj manj kot pol milijona evrov, denar za obnovo pa je v celoti prispevala Mestna občina Kranj.

V preteklih tednih se je zaključila prva faza projekta Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture Gorenjske. Vrednost projekta je skoraj 194.000 evrov, od tega je 85 odstotkov sredstev prispevala Evropska unija, 15 odstotkov pa gorenjske občine oziroma partnerji v projektu.

V Predosljah pri Kranju je v četrtek dopoldne potekalo 19. srečanje upokojencev Gorenjske. Nekaj tisoč zbranih udeležencev je pozdravil osrednji govornik, predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, v kulturnem programu pa so nastopili Moški pevski zbor Društva upokojencev Kranj, Folklorna skupina Iskraemeco in Kulturno društvo Predoslje. 

Zveza društev upokojencev Slovenije že nekaj časa zbira podpise za sklic izredne skupščine Vzajemne zdravstvene zavarovalnice. Kot pojasnjujejo, so ogorčeni, ker trenutni sistem omogoča, da se bogatemu pomaga, revnemu pa ne.

Predstave v Prešernovem gledališču v Kranju si je v minuli sezoni ogledalo nekaj več kot 52.000 gledalcev, kar je za skoraj 8.000 obiskovalcev več kot predlani. Gledališčniki v novo sezono vstopajo z enim najambicioznejših gledaliških repertoarjev zadnjih let. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates