banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 13. september 2009 (194. oddaja)
V sedmih dneh, 13. september 2009 (194. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. september 2009

Mestna občina Kranj je bogatejša za novo poslovno cono Struževo. Na več kot šestih hektarjih ponujajo nove, predvsem pa boljše pogoje podjetnikom, ki iščejo ustrezne prostore za svojo poslovno dejavnost.

V krajevni skupnosti Javornik-Koroška Bela so prejšnji konec tedna proslavili svoj krajevni praznik. V petek popoldne jim je načrte nekoliko prekrižalo slabo vreme, zato so slovesnost iz Parka talcev na Koroški Beli prestavili v bližnjo osnovno šolo.
 
V Kamni Gorici so v preteklih dneh potekali 9. Langusovi dnevi. Prejšnjo soboto dopoldne so pod vaško lipo že tradicionalno pripravili slikarsko kolonijo, zvečer pa so podelili letošnja priznanja krajevne skupnosti.

Vodstvo Linhartove dvorane Radovljica je na sredini novinarski konferenci predstavilo podatke o poslovanju dvorane v prvih osmih mesecih letos. Če sodimo po trenutnem stanju, ob koncu letošnjega leta ne bodo dosegli lanskih rezultatov, a so kljub temu s poslovanjem zadovoljni.

Čeprav politiki na veliko poudarjajo, da je šolsko izobraževanje pri nas skoraj brezplačno, lahko v stvarnosti vidimo, da je slika povsem drugačna. Številni starši svojim otrokom še vedno ne morejo kupiti novih knjig, obveznih pri posameznih predmetih v osnovni in srednji šoli.

V Muzeju občine Šenčur je od minulega torka na ogled razstava Franca Branka Škofica z naslovom V objemu narave. Poleg slik si lahko vse do 27. septembra ogledate tudi avtorjeva kiparska dela.

Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB Radovljica je v sredo popoldne pri spomeniku in grobišču v graščinskem parku v Radovljici pripravila spominsko slovesnost ob 67. obletnici smrti partizanskega poveljnika in narodnega heroja Jožeta Gregorčiča in njegovih soborcev. Na prireditvi so sodelovali tudi člani Pihalnega orkestra Lesce in Veteranskega pevskega zbora, recitatorji ter hamonikar.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates