banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Novo zavetišče za brezdomce v Kranju
Novo zavetišče za brezdomce v Kranju E-pošta
ponedeljek, 15. september 2008
kranj_zavetisce_za_brezdomce.jpg Jutri dopoldne bodo odprli nove prostore Centra za socialno delo na Koroški cesti 6 v Kranju. Že danes pa so predstavniki centra in mestne občine Kranj predstavili novo zavetišče za brezdomce na Sejmišču 4 ter programe centra, ki jih bodo izvajali v zavetišču (na fotografiji).
 
"Gre za programe, ki jih občina nujno potrebuje in ki bodo poskrbeli za ljudi na robu družbe, za njihovo ponovno reintegracijo v družbo in za skrb v njihovem vsakovnem življenju," je pojasnil kranjski župan Damijan Perne. "Mestna občina Kranj je za obnovo teh prostorov vložila 750.000 evrov, približno 70.000 pa za notranjo opremo."

Kranjsko zavetišče je že šesto v Slovenji in prvo na Gorenjskem. V Centru za socialno delo Kranj si želijo sredstev tudi iz Evropske unije. "V letošnjem letu načrtujemo, da bomo s tem programom uspeli na razpisih za potrebna finančna sredstva, v začetku prihodnjega leta pa načrtujemo, da bo zavetišče popolnoma zaživelo," je za GTV povedal direktor Centra za socialno delo Kranj Marjan Podbevšek.
(I. K., foto: Štefan Svete, GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates