banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Bled arrow Slovenski energetski menedžerji na Bledu
Slovenski energetski menedžerji na Bledu E-pošta
torek, 16. september 2008

bled_prihodnost_energije.jpgV hotelu Kompas na Bledu se je dopoldne začela konferenca slovenskih energetskih menedžerjev z naslovom Prihodnost energije in podnaslovom Vpliv cen na energetsko politiko ali gospodarstvo.

"Cena nafte narašča in v zadnjem letu podira vse rekorde. Napovedi za prihodnost so negotove, dejstvo pa je, da se bo pestremu dogajanju na tem področju laže prilagoditi z alternativami, kot pa nanj vplivati. Pri napovedih cene nafte vedno naletimo na težavo, ki izhaja iz tega, da tržne razmere, torej stičišče ponudbe in povpraševanja, nanjo praktično ne vplivajo oziroma je ta v primerjavi z drugimi dejavniki skoraj zanemarljivo majhen; mnogo pomembnejše so svetovne politične razmere, ki pa jih večinoma kroji prav nafta – surovina, ki ima v zgodovini gotovo največji vpliv na svetovno dogajanje," je povedala dr. Daniela Brečko, direktorica podjetja Planet GV, ki je priredilo konferenco.

Na srečanju so se zato bolj kot z napovedmi, kaj se bo zgodilo s ceno nafte, ukvarjali z iskanjem odgovorov na trenutne razmere. Mednarodno priznani strokovnjaki so spregovorili o ceni nafte in njenem vplivu na druge energente, pomenu drugih energentov in združenem vplivu vsega tega na gospodarsko in energetsko politiko. Opisali so razmere na evropskem in slovenskem energetskem trgu ter se posvetili različnim metodam in orodjem, ki lahko pripomorejo k večji konkurenčnosti obnovljivih virov in ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti. Predstavili so tudi načine za trženje na energetskem trgu in skušali nakazati usmeritve, ki bodo prevladovale v prihodnosti.
(B. D., foto: Planet GV)
 
< Nazaj
Free Joomla Templates