banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 11. oktober 2009 (198. oddaja)
V sedmih dneh, 11. oktober 2009 (198. oddaja) E-pošta
nedelja, 11. oktober 2009

Investicijam v Šenčurju kljub recesiji ni videti konca. Prejšnji petek so slovesno odprli prizidek k obstoječemu vrtcu pri osnovni šoli. Naložba je vredna nekaj več kot milijon evrov, denar pa je v celoti priskrbela občina iz svojega proračuna.

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in komandir Policijske postaje Jesenice mag. Gregor Hudrič sta minulo sredo podpisala protokol o sodelovanju. Z njim bosta dosedanje sodelovanje med občino in policijo še okrepila ter pripomogla k večjemu zagotavljanju varnosti na območju občine Jesenice.
 
Svet Mestne občine Kranj se je v sredo sestal na 30. redni seji. Na njej so v drugi obravnavi sprejeli odlok o programu opremljanja parcel s kanalizacijo, svetniki pa so prvič obravnavali odlok o oglaševanju in usmerjevalnem sistemu v mestni občini.

Radovljica bo kmalu dobila nov nakupovalni center. Kako dolgo bodo občani še čakali nanj, pa je odvisno od tega, kako hitri bodo tamkajšnji svetniki pri sprejetju prostorskega načrta. Ta se, kot kaže, vse bolj odmika.

V Mošnjah pri Radovljici so prejšnji konec tedna potekali drugi Mošenjski dnevi. Vas Mošnje ima bogato in zanimivo preteklost, ki so jo v zadnjih letih poskušali ujeti in zabeležiti v zbirki krajevnega muzeja. Tudi idejo za glavno nit letošnjih prazničnih dni so našli v preteklosti kraja.

V Muzeju občine Šenčur so v torek odprli razstavo umetnin, ustvarjenih na letošnji, že četrti mednarodni koloniji umetniške keramike v Vogljah. Ta je potekala v juliju, na njej pa so številni umetniki ustvarjali najrazličnejše izdelke.

V Kranju je prejšnji konec tedna potekalo 15. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Na prvenstvu je sodelovalo trinajstih regijskih ekip iz Slovenije in ena iz Srbije.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates