banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 18. oktobra 2009 (199. oddaja)
V sedmih dneh, 18. oktobra 2009 (199. oddaja) E-pošta
nedelja, 18. oktober 2009

Malo je osnovnih šol v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo s sto- in večletnim delovanjem, osnovna šola v Križah pa letos praznuje kar 150 let svojega obstoja. Visoki jubilej so preteklo sredo počastili učenci, učitelji, starši in drugi ugledni gostje.

Biatlonci, športniki rekreativci in drugi ljubitelji zimskih športov so se minuli torek upravičeno veselili odprtja novega Športnega centra Pokljuka. Kot smo lahko slišali na odprtju, je bila izgradnja centra največja športna naložba v zadnjih letih.

Vodstvo kranjske občine sledi svoji viziji obnove starega mestnega jedra. V četrtek so namenu slovesno predali prenovljeno Tavčarjevo ulico v Kranju, vrednost celotne investicije pa je blizu osemsto tisoč evrov. 
 
Kranjčani že čez dve leti ne bodo imeli več problemov z iskanjem parkirnih prostorov v mestnem jedru. Na obzorju je namreč gradnja dveh parkirnih hiš, ki bosta s skupno kapaciteto sedemsto parkirnih mest olajšali obisk starega mestnega jedra.

Fundacija Vincenca Drakslerja je izbrala sedem nevladnih organizacij, ki se bodo s svojimi projekti trudile preprečevati odvisnosti od drog. V torek so v prostorih Mestne občine Kranj podpisali pogodbe.

Območno združenje Rdečega križa Kranj je prejšnji konec tedna v Domu krajanov v Šenčurju že tradicionalno podelilo priznanja kranjskim in okoliškim krvodajalcem, ki so doslej 25-krat in večkrat darovali svojo kri in s tem pomagali rešiti številna človeška življenja. 

V Fotogaleriji na Jesenicah so v sredo s krajšim kulturnim programom odprli skupinsko razstavo članov Fotokluba Hrastnik z naslovom Zasavska industrijska dediščina. Dela zasavskih umetnikov bodo na Jesenicah na ogled vse do 11. novembra.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates