banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 25. oktobra 2009 (200. oddaja)
V sedmih dneh, 25. oktobra 2009 (200. oddaja) E-pošta
nedelja, 25. oktober 2009
Število obolelih za pandemsko gripo, ki jo povzroča virus H1N1, narašča. V Hotelu Mons v Ljubljani so sredi iztekajočega se tedna predstavili načrt pripravljenosti na pandemijo nove gripe, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje, ter akcijo osveščanja javnosti o obvladovanju gripe, ki jo bo vodila Lekarniška zbornica Slovenije.

Radovljico so v sredo na povabilo norveške ambasadorke v Sloveniji obiskali številni veleposlaniki. Občinsko vodstvo jim je ponosno razkazalo obnovljeno radovljiško graščino, saj je finančna sredstva za njeno obnovo priskrbela prav Norveška.
 
Na Primskovem v Kranju so prejšnjo soboto praznovali krajevni praznik. Pred slavnostno prireditvijo s podelitvijo priznanj so v tamkajšnjem domu krajanov slovesno odprli nove prostore in prenovljeno dvorano.

Potem ko je Komunala Kranj sredi julija letos prenehala voziti odpadke na zaprto odlagališče v Tenetišah, jih že tri mesece odvaža na deponijo Mala Mežaklja nad Jesenicami in v precej oddaljeni Logatec. Stroški odvoza odpadkov so zato občutno narasli.

Kranj in brniško letališče bo kmalu povezovala štiripasovnica preko Šenčurja. Gre za strateški načrt Direkcije Republike Slovenije za ceste, ki si prizadeva, da bi težko pričakovano cestno povezavo zgradili čim prej. Občina Šenčur jo je že pred časom uvrstila v svoj prostorski načrt.
 
Na Jesenicah se tako kot v ostalih občinah po Sloveniji srečujejo s številnimi prekoračitvami omejitve hitrosti voznikov osebnih vozil. Fizično umirjanje prometa žal ne zadostuje več, zato bo imelo medobčinsko redarstvo v prihodnjih mesecih kar precej dela.
 
V sejni dvorani mestne občine so minuli ponedeljek učencem in dijakom kranjskih šol podelili bronasta in srebrna priznanja, ki so jih v preteklem šolskem letu dosegli v mednarodnem programu za mlade MEPI. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates