banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 8. novembra 2009 (202. oddaja)
V sedmih dneh, 8. novembra 2009 (202. oddaja) E-pošta
nedelja, 08. november 2009
Poročali smo že, da je v eni od učilnic podružnične osnovne šole v Goričah dva dni pred začetkom jesenskih počitnic odpadel del ometa, ki je poškodoval učenko in učitelja. Šolo so med počitnicami obnovili, pouk pa je ta teden že potekal nemoteno.

V Slovenijo je nedavno prispela prva pošiljka cepiva proti novi gripi. Že prejšnji torek so se začela cepljenja za zdravstvene delavce, minuli ponedeljek pa so po vsej državi začeli cepiti tudi občane. Proti novi gripi se lahko cepi vsakdo, v prvih tednih pa imajo prednost kronični bolniki.

Delniška družba Iskratel iz Kranja bo v ruske domove pripeljala sodobne multimedijske komunikacijske storitve. Gre za projekt, katerega izpeljavo sta omogočila Ministrstvo za gospodarstvo ter Javna agencija za tehnološki razvoj Slovenije. 

Občinski svet Občine Radovljica je v sredo nadaljeval pred tednom dni prekinjeno 26. redno sejo. Svetniki so po daljši razpravi sprejeli občinski prostorski načrt.

Šenčurski svetniki so se na zadnji redni seji seznanili z mnenjem tamkajšnjih občanov o odvažanju odpadkov. Trenutno jih v Šenčurju odvažajo enkrat tedensko, poslej pa naj bi jih – glede na želje občanov – dvakrat mesečno.

V Muzeju občine Šenčur so minuli torek odprli razstavo portretov slovenskih pisateljev. Že pred četrt stoletja jih je posnel takratni fotoreporter pri tedniku Mladina Janez Bogataj, šenčurski muzej pa je doletela čast, da je znova odkrite dragocene fotografije razstavil prvi v Sloveniji.

V Kranjski hiši pa so v sredo odprli razstavo likovnih del akademskega slikarja Janeza Zalaznika z naslovom Skušnja(ve) majhnih slik. Te se na razstavi predstavljajo celo v različnih oblikah.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates