banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 15. novembra 2009 (203. oddaja)
V sedmih dneh, 15. novembra 2009 (203. oddaja) E-pošta
nedelja, 15. november 2009

Kranj je bil še pred dobrima dvema desetletjema znan kot uspešno industrijsko mesto. Številna velika, predvsem tekstilna podjetja, so v devetdesetih žalostno propadla, v zadnjih letih pa je v javnosti morda najbolj odmeval stečaj nekoč cenjenega Ibija. V razmeroma kratkem času se je zamenjalo kar nekaj njegovih lastnikov s precej različnimi interesi, pred dnevi pa se je le našla rešitev za ohranitev namembnosti tamkajšnjega zemljišča.

Vodstvo kranjske občinske uprave je v sredo predstavilo svoje mnenje glede ponudbe Elektra Gorenjska za cenejše ogrevanje na Planini. Kot je znano, si v podjetju prizadevajo, da bi od stanovalcev Planine odkupili tamkajšnjo toplarno.

V krajevni skupnosti Struževo so prvi na območju mestne občine Kranj začeli ločeno zbirati biološke odpadke. Sredi minulega tedna so tamkajšnji občani prejeli navodila in manjšo posodo za ločevanje odpadkov.
 
V začetku tega tedna je minilo 20 let od prelomnega padca berlinskega zidu, ki je prinesel demokratične spremembe v Srednji in Vzhodni Evropi. Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je na Fakulteti za upravo v Ljubljani v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pripravila Državljanski forum o pomenu in posledicah padca berlinskega zidu.

Prireditve ob 20-letnici padca berlinskega zidu so potekale tudi na Gorenjskem. V Ekonomsko-storitvenem izobraževalnem centru v Kranju so ob tej priložnosti odprli razstavo, ki so jo pripravili tamkajšnji dijaki.

V Kosovi graščini na Jesenicah so v torek odprli razstavo Odbojka - ponos železarskega kraja, ki sta jo pripravila Gornjesavski muzej Jesenice in Koroški pokrajinski muzej.

V Linhartovi dvorani v Radovljici je v sredo potekala slovesnost v počastitev 70-letnice uspešnega delovanja Območnega združenja Rdečega križa Radovljica. Svečanosti so se udeležili prostovoljci Rdečega križa iz gorenjskih in drugih krajev Slovenije.


 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates