banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 22. novembra 2009 (204. oddaja)
V sedmih dneh, 22. novembra 2009 (204. oddaja) E-pošta
nedelja, 22. november 2009
Gorenjske občine postoma uvajajo nov sistem ločevanja odpadkov. Potem, ko se je poleti zaprlo odlagališče Tenetiše, so njihova prizadevanja še toliko večja. Sistem ločevanja so med prvimi uspešno uvedli v Kranju.

Stara Sava na Jesenicah med drugim obsega tudi nekdaj samostojno fužinarsko naselje. Občina Jesenice se je odločila, da ga bo obnovila, uredila in na njem organizirala najrazličnejše prireditve. Že čez slab mesec naj bi namenu predali objekt Kolperne, nekdanjega skladišča koksa.

Novi kranjski knjižni hram počasi, a vztrajno dobiva svojo končno podobo. Vodstvo mestne občine upa, da si bomo knjige v združeni Osrednji knjižnici Kranj lahko izposojali že konec prihodnjega leta.

Na Čufarjevem trgu na Jesenicah so prejšnji konec tedna odkrili kip Toneta Čufarja. Bil je delavski pesnik, pisatelj in dramatik, rodil pa se je 14. novembra 1905 na Jesenicah kot tretji otrok tovarniškega mizarja.

Na Jesenicah pa so v tem tednu potekali tradicionalni, že 22. Čufarjevi dnevi. Festival ljubiteljskih gledališč Slovenije je v minulih letih prerasel v prireditev tekmovalnega značaja. Na odru Gledališča Toneta Čufarja vsako leto uprizorijo od šest do osem gledaliških predstav, ki jih je izbral selektor festivala.

V Prešernovem gledališču v Kranju so v začetku tedna predstavili knjigo z opisi vsebin vseh dramskih besedil, ki so od leta 1979 do danes prejela Grumovo nagrado. Kot je znano, se za prestižno priznanje vsako leto potegujejo različna dramska besedila, avtorju najboljšega pa podelijo nagrado ob koncu tradicionalnega Tedna slovenske drame.

Folklorna skupina Sava Kranj letos praznuje šestdeset let svojega delovanja. V vsem tem obdobju so si prizadevali za ohranitev slovenske kulturne dediščine, kot zagotavljajo, pa se bodo enako trudili tudi v prihodnje.
 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates