banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Tržič arrow Rekordno kratka seja občinskega sveta v Tržiču
Rekordno kratka seja občinskega sveta v Tržiču E-pošta
torek, 23. september 2008
trzic_3_izredna_seja_sept2008_1.jpgV sejni sobi Občine Tržič so v petek zvečer zabeležili svojevrsten rekord. Na pobudo opozicije so sklicali izredno sejo občinskega sveta, ki pa je bila dolga le pet minut. Predstavnikov opozicije na seji namreč ni bilo, občinska uprava pa je v nekaj stavkih odgovorila na očitke zadnjih tednov in napovedala sklic redne seje v mesecu oktobru. 

Na izredni seji bi morali razpravljati o pripravi in izdaji publikacije Na poti razvoja – Tržič 2006-2008, v kateri naj bi se občinska uprava, po mnenju opozicije, kitila s tujim perjem. V razpravi bi morali tudi razjasniti prejem in porabo sredstev iz naslova sprejema odpadkov Komunale Kranj.
 
Kot so sporočili iz občinske uprave, je Komunala Tržič novembra in decembra lani za odvoz kranjskih smeti na odlagališče Kovor prejela dobrih 222.000 evrov prihodkov brez odbitega davka. Del prihodkov, okoli 120.000 evrov, so namenili za poplačilo obveznosti do Cestnega podjetja Kranj za rekonstrukcijo Cankarjeve ceste. Preostanek, okoli 102.000 evrov pa nameravajo porabiti za gradnjo kanalizacijskega odseka v Kovorju, za katerega so julija letos že pridobili gradbeno dovoljenje.
 
Na petkovi izredni seji bi morali razpravljati tudi o imenovanju Sebastijana Zupanca za vršilca dolžnosti direktorja tržiške Komunale, vendar kot že rečeno, predstavniki opozicije na seji niso bili prisotni. Zato je lahko občinska uprava le na kratko zavrnila njihove očitke.

trzic_3_izredna_seja_sept2008_2.jpgtrzic_3_izredna_seja_sept2008_3.jpg

"Verjetno jim je zmanjkalo argumentov, imajo pa vrata, če se hočejo pogovarjati, vedno odprta. Že prva redna seja 1. oktobra je možnost, da se - če je kaj nerazčiščenega - pogovorimo, predvsem pa, da bolj kot na politiko mislimo na konstruktivne rešitve za že boljši Tržič," je za GTV povedal tržiški župan mag. Borut Sajovic.

(Igor Kalabič, foto: Luka Rener)

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates