banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 13. decembra 2009 (207. oddaja)
V sedmih dneh, 13. decembra 2009 (207. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. december 2009
Predstavniki Elektra Gorenjska so v sredo dopoldne na Laborah pri Kranju predali v uporabo prvo polnilnico za električna vozila na Gorenjskem. Polnjenje bo zaenkrat brezplačno. Velikega zanimanja ne pričakujejo, saj je na Gorenjskem, tako kot tudi drugod po Sloveniji, trenutno registriranih še zelo majhno število električnih vozil.

Vodstvo Občine Radovljica je na torkovi novinarski konferenci predstavilo svoje nadaljnje korake pri rekonstrukciji letališke steze v Lescah. Ministrstvo za okolje in prostor je namreč pred dnevi zavrnilo vse pritožbe na izdano gradbeno dovoljenje.

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike ter Gorenjska regionalna organizacija zavodov, društev in ustanov sta v torek na Jesenicah odprli novo informacijsko točko. Namenjena je nevladnim organizacijam, delovala pa bo pod okriljem Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.

Rdeči križ Slovenije v okviru socialne dejavnosti nudi stalno in občasno pomoč v obliki hrane in higienskih izdelkov. Območno združenje Rdečega križa Kranj dnevno razdeli kar sto dvajset paketov tovrstne pomoči. Številke pa se še povečujejo.

V Kranjski Gori se bo v prihodnjih dneh začela nova zimska sezona. V vse bolj obiskanem turističnem kraju so se z zanimivo ponudbo in novimi pridobitvami dobro pripravili na množični obisk letošnjih gostov.

V Muzeju občine Šenčur so v torek odprli razstavo z naslovom Od adventa do svečnice. Na razstavi, ki so jo pospremili z molitvijo, predstavljajo ljudske in verske šege ter navade v adventnem času.  

Na Glavnem trgu v Kranju pa so že prejšnji konec tedna tradicionalno prižgali več tisoč lučk, ki bodo gorenjsko prestolnico krasile skozi vse praznične dni. Miklavžu so pri tem opravilu pomagali najmlajši, ki so tudi tokrat praznično luč prinesli v svetilkah in jo predali županu Damijanu Pernetu, ta pa je zatem tudi slovesno prižgal veliko božično-novoletno drevo. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates