banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 20. decembra 2009 (208. oddaja)
V sedmih dneh, 20. decembra 2009 (208. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. december 2009
Predstavniki občin Šenčur, Preddvor, Medvode, Vodice in Mestne občine Kranj so danes skupaj s Komunalo Kranj in Komunalo Vodice podpisali vlogo za razpis, na katerem bodo skušali pridobiti kohezijska sredstva Evropske unije. Z njimi želijo uresničiti program odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda v porečju zgornje Save ter na območju Kranjskega in Sorškega polja. 

Minister za okolje in prostor Karel Erjavec ovira prejemanje evropskih sredstev za izgradnjo objekta, ki bo skrbel za mehansko biološko obdelavo odpadkov na Polici pri Kranju. Vodstvo Mestne občine Kranj je v to prepričano, ker minister javno nasprotuje gradnji tovrstnega objekta, kljub temu, da imajo priporočilo nekdanjega ministra Janeza Podobnika. 

Potem ko je večina svetnikov Liberalne demokracije Slovenije že pred meseci zapustila svojo svetniško skupino v občinskem svetu v Kranju, se je to minulo sredo uradno zgodilo tudi v Radovljici. Trije radovljiški svetniki so namreč oblikovali svojo nepovezano svetniško skupino. 

Občina Jesenice je sredi iztekajočega se tedna javnosti predstavila projekt celovite obnove urbanega središča Stara Sava. Osrednji del projekta je rekonstrukcija tamkajšnjega opuščenega objekta v pokrito tržnico, več podrobnosti pa nam je pojasnil jeseniški podžupan Boris Janez Bergant. 

V Radovljici so prejšnjo soboto odprli nov waldorfski vrtec Čebelica. To je že drugi tovrstni vrtec na Gorenjskem od skupno petih v Sloveniji. Ob tej priložnosti so pripravili dan odprtih vrat. 

Pokriti olimpijski bazen v Kranju je bogatejši za novo bazensko dvigalo, namenjeno invalidom in osebam z motnjami v motoričnem razvoju. Nakup je z donacijo v višini pet tisoč evrov omogočila Nova Kreditna Banka Maribor, preostalo tretjino pa je prispeval Zavod za šport Kranj.

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah so v nedeljo premierno uprizorili komedijo Čaj za dve v režiji Iztoka Valiča. V predstavi nastopajo številna znana gledališka imena, dialog pa so prilagodili gorenjskemu narečju.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates