banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 10. januarja 2010 (209. oddaja)
V sedmih dneh, 10. januarja 2010 (209. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. januar 2010
Preteklo leto so prenehala poslovati številna gorenjska podjetja, v zadnjih izdihljajih pa naj bi bila tudi delniška družba Zvezda iz Kranja. Usoda tamkajšnjih delavcev je po mnenju Sveta gorenjskih sindikatov zelo negotova.
 
Gorenjske občine so kljub svetovni finančno-gospodarski krizi v večini uresničile vse zastavljene načrte. Pri svojih investicijah ne izstopa tudi žirovniška občina, ki se lahko pohvali s številnimi uspešno izpeljanimi projekti, ki bodo tamkajšnjim prebivalcem še bolj olajšali življenje. 

V Šenčurju so že lani poskrbeli za prihodke v letošnjem občinskem proračunu. Kljub temu, da so na zadnji seji morali sprejeti rebalans proračuna, menijo, da lahko prodajo del občinskega premoženja, a ne za vsako ceno. 

Jeseničani se bodo odslej ponoči zadrževali doma. Taka je bila odločitev tamkajšnjih svetnikov, ki so na nedavni seji sprejeli nov pravilnik o obratovanju gostinskih obratov na območju občine.

Mestna občina Kranj je s projektom Trije stolpi uspela na razpisu Mreženje kulturnih potencialov Ministrstva za kulturo. Projekt, vreden dva milijonov evrov, bodo izpeljali v dobrem letu.
 
Gimnazija Kranj bo v prihodnjem šolskem letu dijakom ponudila program mednarodne mature. Gre za tretjo šolo v Sloveniji, ki bo izvajala tovrstno maturo, dijaki gimnazije in njihovi starši pa so navdušeni.
 
Študenti Fakultete za organizacijske vede v Kranju so po najnovejši raziskavi drugi v Sloveniji po zaposljivosti na svojem področju. Fakulteta želi svojim študentom ponuditi še večje možnosti takojšnje zaposlitve, zato vsak mesec povabi večja slovenska podjetja, da se predstavijo. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates