banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 17. januarja 2010 (210. oddaja)
V sedmih dneh, 17. januarja 2010 (210. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. januar 2010
V Dražgošah so prejšnjo nedeljo pripravili slovesnost, s katero vsako leto počastijo spomin na največjo bitko na Gorenjskem v drugi svetovni vojni. Letošnja slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Uprava delniške družbe Sava je na sredini novinarski konferenci predstavila strateške smernice in cilje Poslovne skupine in družbe Sava za naslednje triletno obdobje do konca leta 2012. Seveda so se dotaknili tudi svetovne finančno-gospodarske krize, ki je v lanskem letu zajela tudi omenjeno poslovno skupino.

Prebivalci naselja Planina v Kranju se bodo naslednjih enajst let enkrat letno ogrevali brezplačno. To so rezultati razpisa Mestne občine Kranj, ki ga je objavila kot poziv k oddaji ponudb za soproizvodnjo toplote in elektrike v toplarni na Planini.

V Tržiču je v torek potekala prva seja koordinacijskega odbora za delovanje svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na območju Policijske uprave Kranj. Na seji so izvolili tudi predsednico odbora, Tatjano Kocjančič.

Zavod za turizem Kranj je na torkovi novinarski konferenci predstavil novosti, ki so jih pripravili ob začetku letošnjega leta. Na novo so izdali karto mestne občine Kranj in posebno Krančkovo zbirko zakladov.

Potem, ko je v novembru izšla prva od petnajstih knjig iz zbirke Grumovi nagrajenci, ji je decembra sledila že druga. Dobrih 300 strani obsegajoče delo prinaša drami lanskoletnih Grumovih nagrajenk, in sicer Konec atlasa Žanine Mirčevske ter 5.fantkov.si Simone Semenič.

Po Zvezdici Zaspanki, Pepelki in Cesarjevih novih oblačilih je tu še Mizica, pogrni se. Govorimo o gledališki predstavi v izvedbi učiteljev Osnovne šole Antona Janše iz Radovljice, ki so prejšnjo nedeljo
z matinejo v  Gledališču Toneta Čufarja razveselili jeseniške otroke.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates