banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 24. januarja 2010 (211. oddaja)
V sedmih dneh, 24. januarja 2010 (211. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. januar 2010
Župan Mestne občine Kranj Damijan Perne in direktor družbe SGP Tehnik iz Škofje Loke mag. Klemen Ferjančič sta v četrtek podpisala koncesijsko pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu pri gradnji in upravljanju telovadnice v Žabnici. Težko pričakovan objekt bo stal v neposredni bližini podružnične osnovne šole.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je istega dne v Kranjski Gori odprla novo, sicer pa že deveto poslovalnico na Gorenjskem. Ponudba zavarovalnice, ki združuje premoženjska, zdravstvena in življenjska zavarovanja, je tako na Gorenjskem še dostopnejša.

V občini Tržič so v okviru projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter oskrbe s pitno vodo do konca lanskega leta uspešno zgradili že skoraj 83 odstotkov vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. Občina zagotavlja, da gre za zgodovinski projekt.

Ljubitelji iger na srečo so prejšnji konec tedna lahko preizkusili svojo srečo v prenovljeni igralnici na Bledu. Casino so nazadnje prenovili leta 1995, nujnost tokratne prenove pa se je pokazala predvsem zaradi konkurenčnega okolja.

Gimnazija Kranj v letošnjem letu praznuje dvestoletnico gimnazijskega izobraževanja. V ta namen bodo pripravili paleto različnih dogodkov, obudili in poglobili pa so tudi sodelovanje s svojim meceni.

Klub Ta lesenih iz Krope je prejšnjo soboto priredil že 11. pokal kolednikov v smučanju in skokih po starem. Zbralo se je preko 70 tekmovalcev in tekmovalk iz vse države, ki so v muzeju na prostem preizkusili svoje smučarske veščine s starodobno smučarsko opremo.

V Muzeju občine Šenčur so minuli torek odprli razstavo slikarja Štefana Remica z naslovom Moj svet je svet čudenja. Na njej lahko občudujemo motive pokrajin in slovenskih mest.

Častni občan mestne občine Kranj Vinko Hafner je v preteklih dneh praznoval svoj že 90. rojstni dan. Nekdanjemu predsedniku skupščine občine Kranj je čestitke v imenu občanov predal tudi kranjski župan Damijan Perne. Kot pojasnjuje slavljenec, recepta za visoko starost ni.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates