banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 31. januarja 2010 (212. oddaja)
V sedmih dneh, 31. januarja 2010 (212. oddaja) E-pošta
nedelja, 31. januar 2010
Potem, ko je minister za okolje in prostor Karel Erjavec minuli torek odstopil, bi lahko rekli, da v Kranju, v prenesenem pomenu, odpirajo šampanjce. Po odstopu ministra, ki je zaviral izgradnjo centra za mehansko biološko obdelavo mešanih komunalnih odpadkov na Polici pri Kranju, upajo, da se temu projektu obeta lepša prihodnost.

Občina Radovljica se v zadnjih dveh letih srečuje s številnimi inšpektorji, ki na podlagi anonimnih prijav opravljajo nadzor delovanja tamkajšnje občinske uprave. Svoje mnenje je na sredini novinarski konferenci predstavilo tudi vodstvo radovljiške občine.

Radovljiški občinski svetniki so se v sredo sestali na svoji redni seji, na kateri so med drugim obravnavali tudi osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za rekonstrukcijo Kranjske in Gradnikove ceste v Radovljici.

Iz Direktorata za investicije in nepremičnine na Ministrstvu za javno upravo so prejšnji ponedeljek jeseniškemu županu Tomažu Tomu Mencingerju posredovali informacijo, da naj bi se Geodetska pisarna Jesenice v kratkem preselila v Radovljico. Kot so pred dnevi sporočili iz Občine Jesenice, so bili ob prejetju informacije neprijetno presenečeni, saj so bili prepričani, da potekajo vse potrebne aktivnosti za izgradnjo upravnega centra na Jesenicah. 

Mestna občina Kranj je letos prvič objavila razpis za vpis otrok v izobraževalni proces osnovnošolskega izobraževanja. Vodstvo občine želi na ta način omogočiti boljše pogoje dela in organizacijo delovanja šol.

Prejšnjo nedeljo je svoja vrata na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani zaprl tradicionalni sejem Turizem in prosti čas. Sejem velja za največjo turistično prireditev v Sloveniji in je hkrati največja promocija Slovenije na enem mestu.

Sankaška kluba Jesenice in Podljubelj sta prejšnji konec tedna v Savskih jamah nad Jesenicami pod okriljem Mednarodne sankaške zveze pripravila 4. tekmo Interkontinentalnega pokala 2010 v sankanju na naravnih progah.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates