banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 7. februarja 2010 (213. oddaja)
V sedmih dneh, 7. februarja 2010 (213. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. februar 2010
Gorenjski odpadki so vse bližje deponiji Mala Mežakla nad Jesenicami. Sredi iztekajočega se tedna so se v Kranju namreč sestali župani gorenjskih občin, članic konzorcija CERO. Posebnega dogovora, kam bodo občine v prihodnje odvažale svoje odpadke, še niso dosegli, a se zdi, da bo končna lokacija najverjetneje Mala Mežakla.
 
Kranjske krajevne skupnosti so pripravljene na nove investicije. Gre za najrazličnejše investicije od ureditve pločnikov do nove telovadnice, ki so svoje mesto našle v že sprejetem proračunu Mestne občine Kranj.

Če sodimo po izjavah prvakov Slovenske demokratske stranke, se je Gorenjska znašla v resnih težavah s kopico nerešljivih problemov. Poslanska skupina SDS-a se je v začetku minulega tedna mudila na delovnem obisku v Kranju in s temi besedami ocenila stanje na Gorenjskem. Prepričani so, da bi regijo in Slovenijo lahko rešile le predčasne volitve.

Prvaki opozicijskih strank so prepričani, da je gradnja krožišča in ceste Britof–Hotemaže še precej daleč. Še več, v SDS-u verjamejo tudi, da se projektu Gorki ne piše dobro. 
 
Mestna občina Kranj zaseda tretje mesto na lestvici slovenskih občin po prebivalstvu, prvo pa po uspešnosti gasilcev. Kranjski gasilci namreč spadajo med najbolj usposobljene v državi in zamejstvu. 

Kulturno-umetniško društvo Hotimir Preddvor in Občina Šenčur sta
pred dnevi v okviru kulturnega tedna v Domu vaščanov in gasilcev v Hotemažah odprla razstavo razglednic z naslovom Naši kraji skozi čas. Na razstavi so razstavljene razglednice iz vse Slovenije, spremljajo pa jih tudi hudomušnimi komentarji.

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah so v sredo podelili športna priznanja za leto 2009. Na prireditvi so podelili priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije in priznanja Športne zveze Jesenice, posebno priznanje za  življenjsko delo pa je letos prejel Tone Šmitek.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates