banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 14. februarja 2010 (214. oddaja)
V sedmih dneh, 14. februarja 2010 (214. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. februar 2010
Ob ponedeljkovem kulturnem prazniku so po vsej Sloveniji že tradicionalno potekale različne prireditve, s katerimi so se spomnili življenja in dela doktorja Franceta Prešerna. Njegov grob v Prešernovem gaju v Kranju so v začetku tega tedna obiskali tudi predstavniki kranjske občine in ministrstva za kulturo.

Zavod za turizem Kranj je tudi letos pripravil kulturno-družabni Prešernov semenj. Staro mestno središče se je v ponedeljek dopoldne vrnilo v čas, v katerem je živel in ustvarjal najbolj znamenit slovenski pesnik. Po kranjskih ulicah so se sprehajali igralci in člani folklornih skupin v oblačilih iz 19. stoletja, obiskovalci pa so se lahko vsako uro zavrteli v ritmih valčka.
 
Na sam kulturni praznik je bilo slovesno tudi pri Prešernovi rojstni hiši v Vrbi. V pestrem programu, ki je potekal vse dopoldne, so pripravili tudi tradicionalno branje Prešernovih poezij, ki so jih letos brali slovenski športniki. 

V industrijski coni v Naklem so v sredo opoldne slavnostno predali namenu Dinosov predelovalni center za odpadno pločevino. Gre za logično širitev, potem ko so v lanskih poletnih mesecih na istem mestu odprli zbirni center odpadkov. Objekt sta namenu predala predsednik vlade Borut Pahor in predsednik uprave Dinosa Ivan Tkalec.

Ogrevanje na Planini bo v prenesenem pomenu vendarle cenejše. Potem ko je Mestna občina Kranj objavila razpis, s katerim je prebivalcem omenjenega naselja želela omogočiti zmanjšanje stroška za ogrevanje, je v torek na sedežu občinske uprave župan Damijan Perne podpisal pogodbo z Domplanom Kranj in novoustanovljenim Konzorcijem Soproizvodnja Planina.
 
Predstavniki Mestne občine Kranj so na četrtkovi novinarski konferenci predstavili rezultate razpisa za družbene dejavnosti, s katerim omogočajo sofinanciranje programov društev, klubov in organizacij v občini. Letošnji rezultati razpisa so na željo društev znani že kar mesec dni prej, kot je bilo to v navadi v preteklih letih. 

Lions club Bled je prejšnji konec tedna v avli Občine Radovljica pripravil tradicionalno razstavo likovnih izdelkov osnovnošolcev z naslovom Plakat miru. Na letošnjem natečaju so sodelovale Osnovna šola Gorje, šola Frana Saleškega Finžgarja Lesce ter Antona Janše iz Radovljice.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates