banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 7. marca 2010 (217. oddaja)
V sedmih dneh, 7. marca 2010 (217. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. marec 2010
V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je v ponedeljek potekala osrednja državna slovesnost ob dnevu civilne zaščite. Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

Pripadnikom civilne zaščite pa se niso zahvalili le na Brdu pri Kranju, ampak tudi v Tržiču. V tamkajšnjem kulturnem centru so v torek popoldne pripravili regijsko slovesnost, na kateri so najbolj zaslužnim pripadnikom podelili priznanja.

V torek dopoldne so se na redni seji sestali župani občin, članic konzorcija Cero oz. Centra za ravnanje z odpadki. Sklenili so, da se bodo odslej srečevali enkrat mesečno, v vmesnem času pa bodo intenzivno sodelovali v dobrobit celotne regije, predvsem pa v iskanju rešitve prihodnjega odlaganja gorenjskih odpadkov.

Na Jesenicah so v ponedeljek opoldne pripravili srečanje ob ustanovitvi Centra za transfuzijsko dejavnost in njegovi združitvi z državnim zavodom za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Kljub temu pa združitev za krvodajalce ne predstavlja večjih novosti.

Če se boste v bližnji prihodnosti s sosedom prepirali za centimeter zemlje, vam ne bo več treba vlagati tožbe na sodišče. Mestna občina Kranj je v teh dneh namreč odprla mediacijsko središče.

Kranj naj bi v prihodnjih letih dobil novo sosesko. Stanovanjsko naselje Kozolec naj bi zraslo na območju nekdanje Gorenjske mlekarne, investitor projekta pa bo družba Poteza.

Nominiranci za letošnjo Grumovo nagrado so že znani. Prešernovo gledališče jih je javnosti predstavilo na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani, odločitev žirije o nagrajencu pa bo znana ob zaključku Tedna slovenske drame, ki bo letos potekal od 20. marca do 2. aprila.

V Kosovi graščini na Jesenicah so v torek odprli razstavo barvnih fotografij Vinka Lavtižarja z naslovom Jesenice danes. Razstavo, ki bo na ogled do 26. marca, so pospremili s krajšim kulturnim programom, v katerem je nastopil kvintet kulturnega društva France Prešeren Žirovnica.  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates