banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 14. marca 2010 (218. oddaja)
V sedmih dneh, 14. marca 2010 (218. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. marec 2010
Vodstvo Mestne občine Kranj je na četrtkovi novinarski konferenci javnosti predstavilo osnutek dogovora s Stanovanjskim skladom. Občina bo tako prejela 61 stanovanj na Sotočju. 

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik je sredi iztekajočega se tedna skupaj s sodelavci poslovala v Radovljici. Poslovanje zunaj sedeža urada je oblika delovanja varuhinje, namenjena predvsem tistim, ki je ne morejo obiskati v Ljubljani. 

Potem ko so na Jesenicah popolnoma obnovili oddelek za transfuzijsko medicino, so ga prejšnji teden v brezplačni najem dali novoustanovljenemu centru v Ljubljani. Še več, kri bo Splošna bolnišnica Jesenice odslej plačevala po tržni ceni, vse to pa na Jesenicah močno obžalujejo. 

V baročni dvorani Graščine v Radovljici je bil prejšnji konec tedna drugi redni in tudi izredni občni zbor Čebelarske zveze Gorenjske. Ta se je lani razširila iz Čebelarske zveze zgornje Gorenjske, vanjo pa je vključenih kar 18 društev.

Vodstvo Občine Tržič je v sredo s kulturnimi organizacijami, ki delujejo na območju občine, podpisalo pogodbe o sofinanciranju njihovih dejavnosti. Društva so bila izbrana na podlagi razpisa, ki je bil objavljen decembra lani. 
   
Gornjesavski muzej Jesenice ima novo staro direktorico. Na čelu javnega zavoda ostaja Irena Lačen Benedičič, kot obljublja, pa lahko tudi v naslednjih petih letih pričakujemo številne novosti, predvsem veliko razstav. 

V Osnovni šoli Helene Puhar v Kranju so v četrtek odprli razstavo slik 23 udeleženk kranjskih, novomeških in ljubljanskih slikarskih delavnic. Razstavo so, enako kot delavnice, pripravili pod okriljem Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates