banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 4. aprila 2010 (221. oddaja)
V sedmih dneh, 4. aprila 2010 (221. oddaja) E-pošta
nedelja, 04. april 2010
Po položitvi temeljnega kamna za začetek gradnje poslovno-stanovanjskega objekta v središču Preddvora v maju 2009 in lanskem odprtju njegovega poslovnega dela so prejšnji konec tedna predali še stanovanjski del. Vrednost investicije znaša 3,2 milijona evrov.

Projekt Gorki še vedno buri duhove. Gorenjski župani so že dvakrat pisali predsedniku vlade, v teh dneh pripravljajo še tretji dopis. Odgovora niso prejeli niti za prvo niti za drugo pismo, vendar nekateri župani še niso izgubili upanja. Gorenjski projekti po mnenju ministrstva za okolje in prostor niso upravičeni do nepovratnih sredstev.

Pri spomeniku NOB na Planici nad Crngrobom je prejšnjo soboto potekala spominska svečanost ob 68-letnici preboja Selške čete Cankarjevega bataljona iz sovražnikovega obroča in v spomin na petnajst padlih partizanov. Letošnja slavnostna govornica je bila poslanka Državnega zbora Darja Lavtižar Bebler.

Društvo Odgovor je v ponedeljek zvečer v galeriji Dali v Kranju pripravilo okroglo mizo, na kateri so kritično ovrednotili problematiko odpadkov v mestu in širši regiji. Omizja so se udeležili vidni politični funkcionarji iz slovenskega in gorenjskega političnega prostora. 

Zveza tabornikov Mestne občine Kranj je prejšnji konec tedna skupaj s Poslovno skupino Sava in Mestno občino Kranj izvedla že tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj. Taborniki in prostovoljci so očistili naselja v mestu in kanjon reke Kokre.

V Domu krajanov v Šenčurju so v ponedeljek odprli razstavo mladih fotografov, ki so sodelovali na natečaju spletnega portala Kanal mladih. Pred odprtjem razstave so avtorjem najboljših fotografij podelili priznanja in nagrade.

Mladi teniški igralci iz Kranja in okolice, ki trenirajo v Teniškem klubu Triglav Kranj, se vsako leto zberejo na kondicijskih pripravah. Tokrat so jih preživeli v hrvaškem Umagu, kjer so se prejšnji konec tedna pripravljali na tekočo teniško sezono.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates