banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 11. aprila 2010 (222. oddaja)
V sedmih dneh, 11. aprila 2010 (222. oddaja) E-pošta
nedelja, 11. april 2010
Predstavniki državne direkcije za ceste in Občine Radovljica so na sredini novinarski konferenci predstavili gradnjo nove cestne povezave med regionalno cesto Lesce-Kamna Gorica-Lipnica in glavno cesto Lesce-Črnivec. Vrednost investicije je 428 tisoč evrov. 

Stavba, v kateri deluje Zdravstveni dom Bled, je stara več kot 45 let in je bila nujno potrebna obnove. S pomočjo sredstev občin Bled in Gorje so letos uspeli obnoviti dve splošni ambulanti za kakovostnejšo zdravstveno oskrbo tamkajšnjih občanov in boljše delovno počutje zdravstvenega osebja.

Dijaki gimnazije, ki deluje v okviru Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra Kranj, so v preteklih tednih pripravili že tretjo humanitarno akcijo Radi bi pomagali. V njej so zbirali hrano in sredstva za varno hišo na Gorenjskem in eno od socialnih ogroženih družin.

Na sklepni slovesnosti 40. tedna slovenske drame so prejšnji konec tedna podelili tri nagrade, nagrado Slavka Gruma za najboljše novo izvirno dramsko besedilo, Šeligovo nagrado za najboljšo predstavo v celoti po izboru žirije in nagrado občinstva.

V Galeriji Mestne občine Kranj je že nekaj dni na ogled razstava likovnih del s pomenljivim naslovom Katarza. Gre za skupno razstavo pesnice Petre Puhar Kejžar, ki je prispevala pesmi, in slikarja Karola Kuharja, ki se predstavlja s svojimi slikarskimi stvaritvami.  

Prejšnjo soboto je na Krvavcu potekalo tradicionalno, že 5. tekmovanje Quicksilver Luža Contest. V našem prispevku se lahko prepričate, da je bilo letos ne samo dobro, temveč tudi noro.  

Prihodnjo soboto, 17. aprila, bosta v Kranju potekali kar dve veliki prireditvi. Prva bo vseslovenska akcija Očistimo Slovenijo, ki bo potekala v vseh slovenskih občinah. Z drugo pa bodo skušali obiskovalce pred nakupovalnim središčem na Primskovem pritegniti k večji skrbi za varnost na naših cestah. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates