banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Rovi pod starim Kranjem znova na ogled
Rovi pod starim Kranjem znova na ogled E-pošta
petek, 03. oktober 2008
kranj_kranjski_rovi1.jpg
Poročali smo že, da so sredi septembra slovesno odprli novo urejene rove pod starim Kranjem. V dolžini 1.300 metrov so bili zgrajeni med drugo svetovno vojno zaradi zaščite prebivalcev pred letalskimi napadi.
 
Po vojni je funkcija rovov zbledela, bili so v upravljanju civilne zaščite, uporabljali so jih tudi za gojenje gob, jamarska društva pa so jih podrobneje raziskala in izmerila ter vzpodbudila k čiščenju in ponovni oživitvi.
Mestna občina Kranj je rove obnovila, uredila pohodne površine in razsvetljavo. Zavod za turizem Kranj pa je uredil in postavil prvo razstavo, ki prikazuje celotno kranjsko podzemlje - tisto, ki je nastalo med 2. svetovno vojno, in tisto, ki ga je oblikovala narava sama.

"Zaradi izjemnega zanimanja smo se odločili ponovno odpreti rove pod starim Kranjem za javnost, ki bodo na ogled v soboto, 4. oktobra 2008, ob 10., 12., 14., 16. in 18. uri. Za ogled je obvezna predprijava na turistično informacijskem centru po telefonu 04/ 23 80 450 ali preko e-pošte: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript Ogled je brezplačen, zborno mesto je pred Kranjsko hišo na Glavnem trgu ob rezervirani uri ogleda," so sporočili iz Mestne občine Kranj. (A. Z., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates