banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 25. aprila 2010 (224. oddaja)
V sedmih dneh, 25. aprila 2010 (224. oddaja) E-pošta
nedelja, 25. april 2010
Vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo se je prejšnjo soboto na Gorenjskem udeležilo čez 23.000 prostovoljcev, ki so zbrali okoli 4.600 kubičnih metrov odpadkov. Samo v Kranju je pomagalo čistiti več tisoč ljudi, združenih v različne skupine. 

Čiščenje je potekalo tudi na Jesenicah, kjer so pridni udeleženci nabrali toliko odpadkov, da je ob koncu akcije skoraj zmanjkalo vrečk. Po besedah jeseniških organizatorjev so največ odpadkov našli na Blejski Dobravi. 

Gorenjsko je minuli torek obiskala vlada. Celodnevni delovni obisk se je zgodaj dopoldne začel s posvetom na Stari Savi na Jesenicah, premier Borut Pahor ter ministri in državnimi sekretarji pa so se pozneje v različnih krajih regije srečali z župani, gospodarstveniki in državnimi poslanci.   

Minister za zdravje Dorijan Marušič se je v torek dopoldne srečal z vodstvom Splošne bolnišnice na Jesenicah, popoldne pa se je v Kranju sestal s predstavniki Osnovnega zdravstva Gorenjske in koncesionarji. V vseh pogovorih se je dotaknil predvsem dveh tem - regionalnih kadrovskih težav in združevanja bolnišnic.   

Državni sekretar ministrstva za kulturo dr. Stojan Pelko je v torek opoldne obiskal baročno graščino v Radovljici. Vladna kulturna delegacija je bila nad videnim navdušena. Še več, želijo si, da bi Radovljica dobro izkoristila svoj kulturni potencial.

V Kranju je sredi iztekajočega se tedna potekala aprilska seja mestnega sveta. Svetniki so med drugim obravnavali poročilo o izvajanju strategije trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj do leta 2023. Vodstvo občine je bilo nad dosedanjim izvajanjem strategije zadovoljno. 

V kranjskem Domu upokojencev so v ponedeljek odprli prostore Centra za pomoč na domu. Ta marsikateremu starejšemu občanu omogoča, da lahko vse svoje življenje preživi v domačem okolju. Pogoji delovanja centra pa so od ponedeljka še boljši. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates