banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 16. maja 2010 (226. oddaja)
V sedmih dneh, 16. maja 2010 (226. oddaja) E-pošta
nedelja, 16. maj 2010
Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik je minulo sredo odprl nove prostore varstveno-delovnega centra na Ljubljanski cesti v Radovljici. Odprtje je bila tudi ena od letošnjih prireditev ob tridesetletnici delovanja centra.

Na Jesenicah so v ponedeljek slavnostno podpisali dogovor, s katerim bodo uredili premoženjsko-pravne zadeve med Občino Jesenice, Slovensko industrijo jekla in Acronijem Jesenice.

Stanovalci naselij Planina 1 in 2 ter Drulovke in Šorlijevega naselja v Kranju bodo v bližnji prihodnosti dobili dodatnih 960 parkirnih mest, ki jih bodo lahko tudi kupili. Ker občinsko vodstvo ne želi posegati v zelenice in igrišča, bo parkirišča gradilo v garažnih hišah.

Zavarovalnica Triglav je v sredo Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo v Kranju podarila ček v vrednosti 2.000 evrov. Kranjska porodnišnica je po velikosti na četrtem mestu v Sloveniji, v javnosti pa je znana predvsem po zunanjem obratu ploda in porodu v hipnozi.

Prejšnjo soboto je v prostorih Mestne občine Kranj potekala protestna seja Združenja žrtev okupatorjev od leta 1941 do 1945. Žrtve se nikakor ne morejo sprijazniti z odnosom države, saj so prepričane, da so vsem drugim prej izplačali odškodnine kot njim. 

V Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču so prejšnji konec tedna potekali že 38. mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja. Tradicionalno prireditev je tudi letos obiskalo več tisoč ljudi iz vse Slovenije.

V prostorih Stare pošte v Kranju so prejšnji konec tedna odprli prvo samostojno fotografsko razstavo mladega, a zelo obetavnega fotografa Luka Renerja. Zbirka razstavljenih fotografij z naslovom Musicology predstavlja koncertno dogajanje, ujeto v objektiv med letoma 2006 in 2009.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates