banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 23. maja 2010 (227. oddaja)
V sedmih dneh, 23. maja 2010 (227. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. maj 2010
Minister za pravosodje Aleš Zalar je v sredo na Tavčarjevi ulici 22 v Kranju odprl mediacijsko središče. Posredniki v sporih bodo delovali pod okriljem Mestne občine Kranj, izvajalec programa pa je Inštitut za mediacijo Concordia.

Prvega maja se je iztekel pogodbeni rok, do katerega novi ruski lastniki Slovenske industrije jekla niso smeli zmanjšati števila zaposlenih. V gospodarskem načrtu jeseniškega Acronija so za letos predvideli, da bodo odpustili kar 240 delavcev. 

Kranjčani se bodo lahko že v naslednjih tednih vozili po nekaterih prenovljenih cestah. Občina počasi, a vztrajno končuje investicije na cestnih infrastrukturah v središču mesta.  

Na Bledu so prejšnji konec tedna potekali že enajsti Novakovi dnevi z naslovom Sledenje in vodenje kakovosti v perinatologiji. Srečanja, ki se imenuje po očetu ginekologije pri nas, Francu Novaku, so se udeležila številna znana imena slovenskega zdravstva. 

V Gledališču Toneta Čufarja so v sredo zvečer pripravili osrednjo prireditev ob 13. tednu vseživljenskega učenja v občini Jesenice. Na njej so sodelovali otroci iz vrtcev, učenci in dijaki, Center za socialno delo Jesenice, območne humanitarne organizacije ter Vitezi Gašperja Lambergerja.   

V Mestni hiši v Kranju so v preteklih dneh odprli muzejsko razstavo z naslovom Glina, roka, ogenj. Na njej si lahko ogledate predmete iz naše zgodovine, pa tudi sodobne stvaritve današnjega časa. 

Dijaki Srednje šole Jesenice so v četrtek zelo razveselili svojega sošolca Aleksandra Klančarja, saj so mu podarili novo, prilagojeno motorno vozilo, ki mu bo olajšalo življenje. Aleksander je namreč že vse svoje življenje na invalidskem vozičku.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates