banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 30. maja 2010 (228. oddaja)
V sedmih dneh, 30. maja 2010 (228. oddaja) E-pošta
nedelja, 30. maj 2010
Kranjski mestni svet se je na sredini redni seji med drugim seznanil s tremi večjimi projekti v občini. Prvi med njimi je projekt Čira čara, v okviru katerega bodo v prostorih nekdanje Srednje ekonomske šole na Komenskega ulici v Kranju uredili vrtec. 

Potem ko se je v marcu zamenjalo vodstvo komunalnega podjetja Jeko-in, so pripravili nov poslovni načrt. Največjo spremembo pri poslovanju prinašajo najemne pogodbe, ki jih je podjetje sklenilo z Občino Jesenice.  

Ko smo že vsi mislili, da bo naš življenjski standard v prihodnje samo še rasel, nas je pred dvema letoma doletela svetovna gospodarsko-finančna kriza. A mnogi ekonomisti opozarjajo, da vse ni tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Še več, iz kriznega obdobja množičnih odpuščanj lahko odnesemo tudi marsikaj dobrega. 

Jeseniški policisti in redarji Medobčinskega inšpektorata Jesenice so v začetku tega tedna prejeli tri nova kolesa. Župan Tomaž Tom Mencinger je redarjem predal eno, policistom pa dve kolesi za nemoteno in še boljše opravljanje njihovega poslanstva.

Varstveno-delovni center Kranj letos praznuje deset uspešnih let. Njegovo osebje in varovanci so minulo sredo v Tehniškem šolskem centru v Kranju pripravili prvo od desetih javnih prireditev, s katerimi bodo počastili prvo desetletje samostojnega delovanja centra.

Pretekli torek, na nekdanji dan mladosti, so v Krpinu v Begunjah pripravili zaključno prireditev meseca mladosti s predajo štafete tovarišu Josipu Brozu - Titu in njegovi soprogi Jovanki. Štafeta je krenila na pot že prejšnji konec tedna na Poljški planini, v preteklih dneh pa je obiskala občine Radovljica, Tržič, Naklo, Bled in Žirovnica. 

Na sejmu Big Boys Toys, ki je v preteklih dneh potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, so predstavili prestižne in luksuzne izdelke s sloganom Začuti sanje. Predvsem moški obiskovalci so lahko uživali v ogledih letal, helikopterjev, športnih in luksuznih vozil, motorjev, navtike, prestižnih ur in nakita, oblačil ter obutve. Bilo je res zanimivo in pregrešno drago. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates