banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 13. junija 2010 (230. oddaja)
V sedmih dneh, 13. junija 2010 (230. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. junij 2010
Minulo sredo se je na redni mesečni seji sestal šenčurski občinski svet. Svetniki so soglasno sprejeli vse točke dnevnega reda, med drugim tudi predlog župana Mira Kozelja, naj se delavkam, ki so izgubile službo v Holdingu Zvezda, pomaga z enkratno donacijo v višini 150 evrov. 

Zanimanje staršev za vpis otrok v vrtce radovljiške občine je tudi letos veliko, saj se je na novo vpisalo 254 otrok, med njimi 43 iz drugih občin. Podatke o sprejemu otrok sta na sredini novinarski konferenci predstavila župan Janko Sebastijan Stušek in ravnateljica Vzgojnovarstvenega zavoda Radovljica Irena Kotnik. 

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem je v četrtek potekal že osmi tradicionalni junijski posvet za vrtce v Sloveniji. Na letošnjem srečanju so razpravljali o ustvarjalnih pristopih in spodbujanju jezikovnih zmožnosti otrok ter smiselni uporabi informacijske tehnologije v vrtcih.

Osnovna šola Poldeta Stražišarja na Jesenicah je v začetku tedna prejela nov kombi z dvižno rampo v vrednosti 30.000 evrov. Prevoz učencev v šolo in iz nje je odslej veliko bolj udoben, pa tudi varnejši. 

V kranjski občini je bilo letos kar 112 učencev, ki so vsa leta izobraževanja v osnovnih šolah dosegali odlične rezultate. V četrtek jih je tradicionalno sprejel župan Damijan Perne, ki jim je izrekel čestitke ob odličnem zaključku osnovne šole in zaželel uspešno nadaljnje šolanje ter izročil priznanja in knjižna darila. 

V Kosovi graščini na Jesenicah so v torek popoldne v sodelovanju z Galerijo Šivčeva hiša iz Radovljice odprli razstavo ilustracij Žarka Vrezca. Odprtje so pospremili s krajšim kulturnim programom Glasbene šole Jesenice, razstavljena dela pa je z besedo predstavila umetnostna zgodovinarka Barbara Boltar. 

Otroci in vzgojitelji Vrtca Šenčur so v torek v domačem domu krajanov pripravili slovesnost ob zaključku projekta Ekoigrarije. V Muzeju občine Šenčur so ob tej priložnosti odprli tudi razstavo izdelkov, ki so jih vrtčevski otroci ustvarjali skozi vse leto. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates