banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Radovljiški župan Stušek sprejel starejše
Radovljiški župan Stušek sprejel starejše E-pošta
petek, 03. oktober 2008
radovljica_ob_dnevu_starejsih.jpg
Radovljiški župan Janko S. Stušek se je danes v prostorih občine srečal s predstavniki občinske zveze in društev upokojencev na sprejemu ob mednarodnem dnevu starejših.  Ob tej priložnosti so si v Galeriji Avla ogledali tudi slikarsko razstavo likovne skupine »MS« Društva upokojencev Radovljica. Razstava, ki bo na ogled do 9. oktobra, je prav tako posvečena mednarodnemu dnevu starejših, na njej pa razstavljajo avtorji Milena Boben, Marija Jemec, Mimi Mavec, Marija Volarič, Sanja Koser, Stane Kozamernik, Stana Zupanc in Jan Brak.


V radovljiški občini je v osem upokojenskih društev včlanjenih okrog 3.200 upokojencev. Predsednica Zveze društev upokojencev Občine Radovljica Helena Kralj je med drugim povedala, da program »starejši za starejše« izvaja že sedem upokojenskih društev v občini, sicer pa je zveza najbolj dejavna na športnem in kulturnem področju. Tako bodo 11. novembra letos v Domu kulture v Podnartu organizirali prireditev, na kateri se bo s pevskimi, glasbenimi nastopi ter recitacijami predstavilo okrog 70 članov. Predsednica ocenjuje, da tudi zveza in Društvo upokojencev Radovljica, ki ni član zveze, zgledno sodelujeta.
 
Župan Stušek je pohvalil delo in prizadevanja upokojenskih društev in kot enega od skupnih ciljev navedel vzpostavitev centra za dnevne aktivnosti v društvenih prostorih na Ljubljanski cesti v Radovljici, katerega uresničitev pa zavira nerešeno lastništvo oziroma dolgotrajen denacionalizacijski postopek za ta objekt. (M. Š. M., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates