banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 27. junija 2010 (232. oddaja)
V sedmih dneh, 27. junija 2010 (232. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. junij 2010
Na mejnem prehodu Rateče je prejšnjo soboto potekala slovesnost v počastitev dneva državnosti, na kateri so se spomnili tamkajšnjih dogodkov v času osamosvajanja Slovenije. Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. 

V začetku iztekajočega se tedna so pri osnovni šoli Antona Tomaža Linharta v Radovljici slovesno odprli nov atletski park, zgrajen  po standardih Mednarodne atletske zveze in Atletske zveze Slovenije. Park so z uvodnim tekom odprli mladi člani radovljiškega atletskega kluba, odprtja pa se je udeležil tudi minister za šolstvo Igor Lukšič.

Vodstvo Mestne občine Kranj je minulo sredo podpisalo koncesijsko pogodbo za gradnjo in upravljanje telovadnic pri podružničnih osnovnih šolah Goriče in Besnica. Še isti dan so pri obeh šolah položili tudi temeljni kamen.

Center za usposabljanje, delo in varstvo v Radovljici vsako leto pred dopusti pripravi srečanje stanovalcev, uporabnikov programov, staršev in delavcev centra. Letos je bilo na srečanju še posebej zanimivo, saj so namenu predali novo fotovoltaično elektrarno.

Vodstvo Mestne občine Kranj si je v torek ogledalo potek obnovitvenih del v nekdanji veleblagovnici Globus, kamor se bodo v prihodnjih mesecih preselili vsi trije mestni oddelki Osrednje knjižnice Kranj. Ta že od leta 1960 velja za največjo splošno knjižnico na Gorenjskem, zato bo težko pričakovana preselitev v nove prostore velik dogodek ne le za občino, ampak tudi regijo.

V Ribnem pri Bledu je v torek potekala osrednja regijska slovesnost ob dnevu slovenske policije, ki ga vsako leto obeležujejo 27. junija. Predstavniki Policijske uprave Kranj so ob tej priložnosti podelili priznanja najzaslužnejšim policistom.

V Muzeju občine Šenčur so v torek odprli razstavo slik Nejča Slaparja z naslovom Kreposti in pregrehe. Na razstavi lahko vidimo vplive nenehnega onesnaževanja našega okolja. Slikar velik poudarek posveča tudi človekovemu izgubljanju stika z naravo.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates