banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 11. julija 2010 (234. oddaja)
V sedmih dneh, 11. julija 2010 (234. oddaja) E-pošta
sobota, 10. julij 2010
Mestna občina Kranj se je pred dvema letoma v okviru revitalizacije starega mestnega jedra zavzeto lotila obnove gradu Khiselstein in zdaj praznega objekta Lovskega dvorca. Istočasno se je začelo tudi urejanje tamkajšnjega večnamenskega prostora.

Trenutno stanje na gradbišču si je v četrtek v družbi kandidatke za županjo Hermine Krt ogledal tudi kranjski župan Damijan Perne. Po ogledu je vidno zadovoljen povedal, da je ureditev kompleksa gradu Khiselstein največji kulturni projekt mestne občine Kranj v zadnjih dvajsetih letih.

Komunala Radovljica je v Krpinu zgradila vodarno Mravlinc, ki iz vodnih zajetij Sveti Peter in Mravlinc oskrbuje s pitno vodo naselja v krajevni skupnosti Begunje. Novo vodarno so prejšnji konec tedna slovesno predali v uporabo.

Kranjski podžupan Bojan Homan je minulo sredo v Mestni hiši v Kranju uradno najavil svojo kandidaturo za župana na bližajočih se lokalnih volitvah. Svojega skupnega kandidata sta že podprli SDS in SLS. 
 
Družba Elektro Gorenjska je prejšnjo soboto s svojimi partnerji pripravila prvo elektro karavano, na kateri so predstavili projekt Gorenjsko elektro potovanje. Z njim so vzpostavili prvo tehnično in vsebinsko povezano traso za vozila na električni pogon v Sloveniji, ki poteka od Jezerskega mimo Preddvora, Bleda in Bohinja do Kranjske Gore. 

V Vogljah v občini Šenčur od 1. do 14. julija poteka 5. mednarodna kolonija umetniške keramike V-oglje. Kolonija prispeva k prepoznavanju in uveljavljanju keramike kot umetniške zvrsti v slovenskem kulturnem prostoru, hkrati pa krepi sodelovanje z uglednimi umetniki in profesorji s področja keramike. 
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates