banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 18. julija 2010 (235. oddaja)
V sedmih dneh, 18. julija 2010 (235. oddaja) E-pošta
sobota, 17. julij 2010
Občina Preddvor je prejšnji konec tedna praznovala občinski praznik v spomin na rojstvo prve slovenske pisateljice, pesnice in skladateljice Josipine Urbančič Turnograjske. V okviru praznovanja so v petek v poznih popoldanskih urah slovesno odprli nov zdravstveni dom.

Radovljiški občinski svet na svoji zadnji seji ni sprejel prostorskega načrta za območje Lesc. To pa močno čudi župana Janka Sebastijana Stuška, saj bi nova podjetja tamkajšnjemu območju prinesla tudi nova delovna mesta. 

Liberalna demokracija Slovenije in Socialni demokrati so na torkovi novinarski konferenci v Mestni hiši v Kranju prvič uradno predstavili nekdanjega vrhunskega športnika mag. Darijana Petriča kot skupnega kandidata za kranjskega župana. 

Pri Socialnih demokratih in Liberalni demokraciji Slovenije menijo, da Kranj potrebuje spremembe
 
Borčevska, veteranska in častniška združenja so prejšnjo soboto na Rudnem polju na Pokljuki pripravile sklepno slovesnost po 25. spominskem pohodu na Triglav. 

V Bohinju se je v preteklih dneh končal tretji festival Bo fejst, ki je v prvi vrsti namenjen najmlajšim. Festival so zaključili po 30 urah programa, ob katerem se je zabavalo blizu 2.500 obiskovalcev. Za razvedrilo je poskrbelo več kot 400 sodelujočih, nastopajočih in organizatorjev. 
 
Letošnjo splošno maturo v Sloveniji je v prvem roku opravljalo 7.562 kandidatov, od teh kar 231 na gimnaziji v Kranju. V sredo opoldne so jim na slovesnosti v gimnazijski dvorani podelili maturitetna spričevala, najbolj uspešnim pa tudi pohvale. 
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates