banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Bled arrow Jubilejni Okarina etno festival na Bledu
Jubilejni Okarina etno festival na Bledu E-pošta
ponedeljek, 26. julij 2010
bled_okarina_polkaholix.jpg
V Zavodu za kulturo Bled potekajo še zadnje priprave na jubilejni, že 20. Okarina etno festival. Ta vsako leto navduši tako tiste, ki ljudsko glasbeno umetnost poslušajo prvič, kot tudi redne obiskovalce, ki se prireditve udeležijo vsako leto. V Zdraviliškem parku na Bledu bodo od 30. julija do 8. avgusta ob 20.30 nastopili priznani glasbeniki iz vseh koncev sveta.

Festival bodo v četrtek, 30. julija, odprli s koncertom brazilske etno skupine Banda do Pelo, dan kasneje pa se bo obiskovalcem predstavila indijska zasedba Bollywood Pandits. V nedeljo, 1. avgusta, bo v Zdraviliškem parku nastopila nemška narodnozabavna in rock skupina Polkaholix (na fotografiji), v torek, 3. avgusta pa bo sledil nastop nacionalnega mladinskega pevskega zbora iz Norveške.

bled_okarina_esmaredzepova.jpeg
Javnosti se bo v četrtek, 5. avgusta, predstavila irska etno skupina Kila, v petek, 6. avgusta, pa angleška folk zasedba Damon Barbers. Predzadnji, sobotni večer, boste lahko prisluhnili petju makedonske glasbene zvezde Esme Redžepove (na fotografiji), festival pa bodo v nedeljo, 8. avgusta, zaključili s koncertom glasbenika Tonyja Trischke (bendžo) in njegove spremljevalne skupine Red Wine
  
"Etno glasba podira meje med narodi in jeziki, ljudi pa polni s pozitivno energijo naravnega okolja in prijetne glasbe," so prepričani v Zavodu za kulturo Bled. V primeru slabega vremena bodo koncerti v le 200 metrov oddaljeni Festivalni dvorani, vse dni festivala pa bo obisk brezplačen. Vabljeni! (B. D.)

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates